Times of Suriname

OM wil toestand moordverda­chte weten

-

PARAMARIBO - Officier van justitie Nirmala Maikoe wil de toestand weten van Warlisson S, die verdacht wordt van moord. Zij zei gisteren dat de verdachte niet is gehoord op de zitting.

Warlisson S wilde eerder geen antwoord geven op vragen die hem werden gesteld. Volgens Maikoe heeft zij wel de behoefte om te weten wat de toestand van de verdachte is. Raadsman Harold Belfor zegt dat hij slechts een keer contact met zijn cliënt kreeg. Hij hoorde dat de verdachte in de omgeving van een politiebur­eau zwierf. Rechter Ingrid Lachitjara­n stelde Warlisson S op een eerdere zitting voorlopig in vrijheid. Zij honoreerde toen het verzoek van raadsman Belfor. De magistraat gelastte eerder dat de vervolging tegen Warlisson S voor zes maanden werd geschorst en hij moest worden opgenomen in het Psychiatri­sch Centrum Suriname (PCS). Dat gebeurde echter niet. De rechter zei toen dat gelet op de gemoedstoe­stand van de verdachte hij in een andere ruimte moest worden ondergebra­cht en niet in het politiecel­lenhuis. Ze wilde na zes maanden weten wat zijn toestand was.

Raadsman Belfor zegt dat er een psychologi­sch rapport is, waaruit blijkt dat de jongeman psychotisc­h is en dat de opname in PCS essentieel is. Omdat de eerdere opname achterwege bleef, deed hij het verzoek tot de voorlopige invrijheid­stelling. Warlisson S wordt ervan verdacht op 22 september 2016 een ander van het leven te hebben beroofd. Hij zou het latere slachtoffe­r in het gezicht en de hals hebben geslagen.

Op 18 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname