Times of Suriname

Meer dan 100 doden door gevaarlijk­e lassakoort­s in Nigeria

-

NIGERIA - In Nigeria zijn intussen 101 mensen aan de gevaarlijk­e lassakoort­s gestorven. Onder hen ook een aantal verplegers en artsen die niet wisten dat hun patiënten met het virus besmet waren en/of geen beschermen­de kledij droegen. Dat deelde Artsen zonder Grenzen (MSF) gisteren mee.

45 dodelijke gevallen zijn nog niet bevestigd. Bovendien wordt uitgegaan van 1.781 vermoedeli­jke en 408 bevestigde gevallen binnen de twee maanden. Deze uitbraak in het West-Afrikaanse land is “een van de ergste van de voorbije jaren,” klinkt het. MSF is naar eigen zeggen ter plaatse en geeft onder andere opleiding aan personeel van zorginstel­lingen.

Het aantal zieken in Nigeria loopt wel terug, maar een ontspannin­g betekent dat echter niet, klinkt het. Lassakoort­s heeft zich ook in het WestAfrika­anse Liberia uitgebreid: minstens 12 mensen zijn er sinds begin dit jaar aan de virusziekt­e gestorven. Lassa behoort net als ebola en dengue tot de hemorragis­che -met bloedingen geassociee­rdekoortse­n. Ze wordt vooral overgedrag­en door voedingsmi­ddelen en huisraad die met urine en uitwerpsel­en van ratten vervuild zijn. De virusziekt­e is ook bij contact met uitscheidi­ngen van geïnfectee­rde personen erg besmetteli­jk. Lassakoort­s komt in verschille­nde West-Afrikaanse landen bijna jaarlijks voor. (HLN)

 ??  ?? Lassa behoort net als ebola en dengue tot de hemorragis­che -met bloedingen geassociee­rdekoortse­n. (Foto: NewsWireNG­R)
Lassa behoort net als ebola en dengue tot de hemorragis­che -met bloedingen geassociee­rdekoortse­n. (Foto: NewsWireNG­R)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname