Times of Suriname

Hornacek en Clifford ontslagen

-

%$S.(T%$/ - 1ew <ork .nicks nam na twee jaar afscheid van coach Jeff +ornacek. 'e oud-speler van onder meer 3hoeni[ Suns en 8tah Jazz verloor in die periode 4 wedstrijde­n en wist er slechts zestig te winnen. $ls opvolger van +ornacek worden onder meer 'avid %latt en 0ark Jackson als kandidaten genoemd.

Terwijl de play-offs afgelopen nacht zijn begonnen, kan .nicks zich opnieuw gaan richten op het volgende seizoen. 1iet voor het eerst begint het offseason voor de ploeg met de zoektocht naar een nieuwe coach. Sinds het vertrek van Jeff Van Gundy in

was +ornacek de achtste hoofdcoach van de ploeg. 'it is nu nog een gedeeld record, maar dit zal dus verbroken gaan worden door de nieuwe aanwinst van de club. Sterspeler .ristaps 3orzingis heeft al aangegeven zich niet met de zoektocht te gaan bemoeien. 'e forward revalideer­t van zijn blessure, maar was wel in 1ew <ork voor gesprekken met de organisati­e van .nicks.

Charlotte +ornets heeft ook afscheid genomen van hun coach Steve Clifford na vijf jaar. 'e ploeg van eigenaar 0ichael Jordan miste voor het tweede jaar op rij de playoffs na een 36-46 record. Clifford haalde in zijn eerste drie jaar met het team twee keer de play-offs, maar de laatste jaren lukte het de club niet om deze lijn door te trekken. Voor +ornets reden om schoon schip te maken. 0itch .upchak werd vorige week al door Jordan in huis gehaald als nieuwe verantwoor­delijke voor alle basketbalg­erelateerd­e zaken. (pn van zijn eerste acties is dus het ontslag van de gewaardeer­de coach die nu als kandidaat wordt gezien om direct ergens anders aan de slag te gaan als hoofdcoach. 2rlando, 3hoeni[, 1ew <ork, 0ilwaukee en 0emphis zitten op dit moment zonder hoofdcoach.

(SA)

 ??  ?? New York Knicks heeft na twee jaar afscheid genomen van coach Jeff Hornacek. (Foto: ESPN)
New York Knicks heeft na twee jaar afscheid genomen van coach Jeff Hornacek. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname