Times of Suriname

'MokoYic Eoekt eerste oYerZinnin­g sinds rentree

-

T(11,S - 1ovak 'jokovic heeft zijn eerste overwinnin­g sinds zijn rentree geboekt. 'e Servisr was in de eerste ronde van het 0asterstoe­rnooi in 0onte Carlo veel te sterk voor zijn landgenoot 'usan /ajovic.

'jokovic, die als negende is geplaatst in 0onte Carlo, rekende binnen een uur af met /ajovic, de mondiale nummer 3 6- , 6- . 'e twaalfvoud­ig Grand Slam-winnaar stond op het gravel in 0onaco alleen aan het begin van de tweede set een game af. 2p zijn eerste matchpoint maakte hij het vervolgens af.

,n de tweede ronde neemt de 3 -jarige 'jokovic het op tegen de .roaat %orna Coric, die in de openingsro­nde de )ransman Julien %enneteau versloeg.

'e voormalige nummer ppn van de wereld speelde pas zijn derde wedstrijd nadat hij in maart terugkeerd­e op de tennisbaan. Vorige maand werd hij zowel in ,ndian :ells als in 0iami al direct uitgeschak­eld.

,n ,ndian :ells moest 'jokovic in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in de Japanner Taro 'aniel en in 0iami verloor hij eveneens in de tweede ronde van de )ransman %enoit 3aire. %ij beide toernooien had hij in de eerste ronde een bye.

Voor zijn optreden in ,ndian :ells had 'jokovic sinds zijn verlies in de achtste finales van het $ustralian 2pen niet meer gespeeld. +ij liet zich daarna aan een elleboog opereren en stond ruim een maand aan de kant.

'jokovic speelde bovendien zijn eerste partij sinds zijn hereniging met oud-coach 0arian Vajda. 'e Slowaak heeft de huidige nummer dertien van de wereld sinds deze week weer onder zijn hoede. (erder was Vajda van juni

6 tot en met mei al coach van 'jokovic, die onlangs de samenwerki­ng met achtereenv­olgens $ndre $gassi en 5adek Stepanek verbrak.

(NS)

 ??  ?? Novak Djokovic boekt zijn eerste overwinnin­g sinds zijn rentree. De Serviër was in de eerste ronde van het Masterstoe­rnooi in Monte Carlo veel te sterk voor zijn landgenoot Dusan Lajovic. (Foto: Nusport)
Novak Djokovic boekt zijn eerste overwinnin­g sinds zijn rentree. De Serviër was in de eerste ronde van het Masterstoe­rnooi in Monte Carlo veel te sterk voor zijn landgenoot Dusan Lajovic. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname