Times of Suriname

<elloZ %irds Zil kampioensF­hap vandaag Einnenhale­n

-

BASKETBAL – “Mentaal, minder fouten en een goede verdedigin­g”, zegt trainer Wilfred Gallant van Yellow Birds. Het team speelt vandaag de kampioensc­hapwedstri­jd tegen De Arend in de dameshoofd­klasseplay-offs van de Surinaamse Basketbal Associatie. De wedstrijd wordt in de Ismay van Wilgenspor­thal gespeeld, waar Yellow Birds in de serie van best of five voorstaat met 2-1.

Gallant geeft aan dat het vandaag een heel andere wedstrijd gaat worden dan vorige drie wedstrijde­n. ³-e gaat een compleet andere De Arend voor je hebben dat geen andere keus heeft. Het team heeft niets te verliezen´ zegt Gallant. Hij brengt ter herinnerin­g dat <ellow Birds zich vorig jaar ook in deze positie 2-0 bevond en µwe gaven het kampioensc­hap uithanden¶. Daarom heeft Gallant de meisjes mentaal goed voorbereid om deze serie af te maken. ³De meisjes hebben een keuze om deze serie in een of twee wedstrijde­n te besindigen´ zegt hij.

9olgens Gallant zal zijn team in de vierde wedstrijd goed moeten verdedigin­gen. ³Als je de tegenstand­er verhindert om punten te scoren dan blijf je nog in de wedstrijd. 0aar als het niet in de aanval wil lukken en bij het verdedigen dan is het gedaan.´ Hij geeft aan geduld op te brengen en goede beslissing­en te nemen bij het schieten. 7rainer Andy Hooghart van De Arend blijft nog geloven in het kampioensc­hap. ³Blijven geloven en willen basketball­en dan zal het wel lukken´ zegt hij. De oefenmeest­er geeft aan dat in de derde wedstrijd de meisjes contante baskets hebben gemist en hiervan heeft <ellow Birds gebruik gemaakt. Hij geeft het nog niet op want De Arend is eerder teruggekom­en.

<ellow Birds won zondag de derde wedstrijd met 2- . Na tien minuten spelen nam titelverde­diger De Arend een voorsprong van 1 - maar het gaf die ruime voorsprong uit handen in de tweede speelperio­de 21-20. Na drie speelronde­s stond De Arend nog voor met 0-28 maar in de laatste periode liep het totaal mis. Chayenne Naarden van <ellow Birds werd de topscoorde­r met 22 punten terwijl Cindy 9ianen vijftien scoorde voor De Arend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname