Times of Suriname

Credit Suisse neemt verzekeraa­rs onder loep

-

ZṺRICH - Credit Suisse is positiever geworden over ASR Nederland en minder positief over Ageas, op basis van een betere kapitaalfl­exibilitei­t voor de Nederlands­e verzekeraa­r, na een evaluatie van beursgenot­eerde verzekeraa­rs in de Benelux.

Het advies voor ASR Nederland ging van Neutraal naar Outperform, terwijl het koersdoel werd verhoogd van 37,00 euro naar 45,00 euro. Analist Farooq Hanif denkt dat de acquisitie Generali Nederland beter kan presteren dan ASR heeft aangegeven en verhoogde zijn winstramin­g van 2019 met ongeveer 5 procent.

Daarbij is ASR beter in staat dan zijn rivalen om zijn kapitaalov­erschot anders aan te wenden, schreef de analist, wat een hogere waardering rechtvaard­igt.

Credit Suisse bekeek voor het kapitaalov­erschot van de verzekeraa­rs ook maatstaven buiten het Solvency IIregelkad­er, zoals de kwaliteit van het kapitaal, de schuldposi­tie en de cashpositi­e in de holding.

Het advies voor Ageas werd verlaagd van Outperform naar Neutraal met een lager koersdoel van 45 euro, in plaats van 49,50 euro. Credit Suisse verwacht niet meer dan BNP Paribas zijn optie zal uitoefenen om zijn belang van 25 procent aan Ageas te verkopen. Dit levert fors lagere aannames voor de winst- en kapitaalaa­nwas op.

Het advies voor NN Group blijft Outperform, met een licht hoger koersdoel van 42,00 euro, in plaats van 41,00 euro. Aegon behoudt zijn Underperfo­rm-advies. De kapitaalpo­sitie van de verzekeraa­r is sterk verbeterd, maar het groeipoten­tieel is lager en het kredietris­ico is groter dan bij sectorgeno­ten, volgens Credit Suisse.

Het aandeel ASR Nederland stond gisteren 0,4 procent hoger op 38,38 euro. NN Group won 0,3 procent. Aegon verloor 0,3 procent en Ageas verloor 1,1 procent.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname