Times of Suriname

BIos vErtoont film voor HonDEn

-

In Polen was er al eens zo een ’hondenfilm’, The Heart of a Dog, waarbij honden welkom waren. De Rotterdams­e bioscoop LantarenVe­nster organiseer­t op zondagocht­end 22 april een speciale filmverton­ing voor honden. Het betreft een speciale preview van de animatiefi­lm Isle of Dogs van regisseur Wes Anderson. LantarenVe­nster is voor zover bekend de enige Nederlands­e bioscoop die dit doet, maar over de hele wereld openen theaters hun deuren eenmalig voor speciale doggy-voorstelli­ngen van de film. Baasjes mogen hun hond meenemen om de vertoning van deze hondenfilm bij te wonen.

Het zal de honden tijdens deze speciale première aan niets ontbreken, laat de bioscoop weten. Om de foyer zijn volop waterbakke­n, hondensnac­ks en poepzakjes aanwezig. Voor de baasjes is er een ontbijt te krijgen. Het team van Dogparade 010 leidt alles in goede banen.

Isle of Dogs is geregissee­rd en geschreven door Wes Anderson. De film vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een twaalfjari­g pleegkind van de corrupte burgemeest­er Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoesta­nd worden alle honden van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstort­plaats, genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een zelfgemaak­t vliegtuigj­e de rivier over, op zoek naar zijn waakhond Spots.

De stemmencas­t bestaat uit onder anderen Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Frances McDormand en Bill Murray. De film draait vanaf 10 mei in de Nederlands­e bioscopen. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname