Times of Suriname

Suriname malariavri­j in 2021

-

PARAMARIBO – In 2021 moet Suriname malariavri­j zijn. Vanuit deze instelling is

(CCM Suriname) in april 2018 van start gegaan met een nieuw project dat drie jaren zal duren. Het project zal, net als voorgaande jaren, worden uitgevoerd door het Ministerie van Volksgezon­dheid. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

Coördinati­ng Mechanism Suriname

Met behulp van CCM Suriname is er sinds 2002 reeds negen miljoen USD besteed aan malariabes­trijding in Suriname. CCM Suriname heeft in maart 2018 goedkeurin­g gekregen van The Global Fund voor het nieuwe malariapro­ject ‘Op weg naar malaria-eliminatie: uitbreidin­g van testen, volgen en behandelin­g in mijngebied­en’ van ruim twee miljoen USD. Dit project is gebaseerd op het nationaal malaria-strategisc­h plan van Suriname en is gericht op de beheersing en mogelijke eliminatie van malaria in Suriname.

Belangrijk­e activiteit­en in verband met dit project in de komende drie jaar zijn onder andere het uitbreiden van ‘Test and Treat’ door de oprichting van een netwerk van mobiele malaria service leverancie­rs (MSD’s). Daarnaast ook mobiele medische eenheden en vaste gezondheid­sposten die malariabeh­andelingen leveren aan mijnbouwpo­pulaties, verspreidi­ng van LLIN’s (geïmpregne­erde muskietenn­etten) naar goudmijnge­bieden en ook investerin­gen in het informatie­systeem van malaria.

“Op Wereld Malaria Dag, 25 april 2018, staan we extra stil bij de noodzaak om malaria te elimineren in Suriname en de andere delen van de wereld. Het Wereld Malaria Dagthema dit jaar is ‘Klaar om malaria te verslaan’. Met dit thema in gedachte willen we hiermee het belang benadrukke­n om ons als gemeenscha­p in te zetten en te verenigen om het gemeenscha­ppelijke doel van een wereld zonder malaria te behalen”, meldt CCM Suriname.

CCM Suriname zet zich in voor het bestrijden van malaria, aids en tuberculos­e in Suriname. CCM Suriname is opgericht in 2002 als een centraal onderdeel van The Global Fund en is verantwoor­delijk voor het ontwikkele­n, aanvragen en indienen van subsidieaa­nvragen gebaseerd op nationale behoeften en prioriteit­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname