Times of Suriname

Oom en neefje sluiten vrede in rechtszaal

-

PARAMARIBO - John K en zijn neefje sloten gisteren vrede in de rechtszaal. John K sloeg zijn neefje op 30 oktober met een eind hout en een ijzeren pijp, waardoor de man twee fracturen aan zijn arm opliep. Het slachtoffe­r zei gisteren dat hij zijn oom heeft vergeven. Volgens hem mag de man vrijgelate­n worden.

John K beloofde rechter Dinesh Sewratan dat hij geen ruzie meer zal maken met zijn neefje. Sewratan hield de man voor dat hij in vrede, rust en harmonie moet leven en legde hem conform de eis van het Openbaar Ministerie twaalf maanden celstraf op, waarvan acht voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar. Over vijf dagen komt John K op vrije voeten.

Het slachtoffe­r vertelde dat hij in zijn bed lag toen zijn oom kwam.

De oom viel hem aan met een eind hout, waarna zij in een worsteling geraakten.

Het slachtoffe­r duwde John K naar buiten, die toen een ijzeren pijp pakte en vervolgens daarmee zijn neefje aan zijn arm sloeg. Volgens John K wilde hij praten over een geval dat eerder gebeurde waarbij zijn neefje hem uitschold. Het neefje vindt dat de man niet met een eind hout kan komen om te praten.

De moeder van het slachtoffe­r is ook gehoord. Zij wil ook vrede hebben, want zij wonen op hetzelfde erf. Zij was aan het werk toen zij het bericht van de mishandeli­ng van haar zoon kreeg.

“Ik wil alleen vrede op het erf, want ik blijf ook daar”, aldus de vrouw.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname