Times of Suriname

Soerdjan wil dat LVV zichtbaard­er wordt

-

NICKERIE - Het Ministerie van Landbouw, Veetelt en Visserij (LVV) moet volgens recent aangetrede­n minister Lekhram Soerdjan zichtbaard­er worden. “Niet alleen als het gaat om de infrastruc­tuur, maar ook als het gaat om kennisover­dracht en kennis”, meent de minister. Soerdjan zegt dat gekeken zal worden wat de capaciteit is van LVV. “Dat zal ook versterkt worden om inderdaad ervoor te kunnen zorgen dat het ministerie samen met de producente­n ervoor kan zorgen dat er sprake is van kennisuitw­isseling en kennisontw­ikkeling.”

Dat moet volgens de minister intensief aangepakt worden. De bewindsman geeft aan dat het ministerie een opdracht heeft en dat die slechts uitgevoerd kan worden als het over de gekwalific­eerde personen beschikt qua: capaciteit, kennis, kunde en vaardighed­en.

Hij is van mening dat er de komende tijd daaraan gewerkt zal moeten worden. “We kunnen mooie plannen hebben, we kunnen veel geld hebben, maar als de ‘human capital’ er niet is dan zal de uitvoering te wensen overlaten, weet Soerdjan. Hij vindt dat als het Ministerie van LVV zijn taken naar behoren vervult, namelijk het facilitere­n van de landbouwer­s en de producente­n, dat middels informatie zal moeten gebeuren.

Ook wat de productieg­ebieden van LVV aangaat, de infrastruc­tuur en andere zaken zal gekeken moeten worden of die in place zijn. Voor zover dat niet het geval is, zullen die zaken in place worden gebracht. “Er wordt dan een overzicht gegeven van wat de stand is, waar we naartoe moeten, wat zijn de zaken die nodig zijn, welke prioriteit­en zijn er en die gaan we proberen op basis van de prioriteit­en aan te pakken, zodat het ministerie van LVV in principe iets meer zichtbaar wordt”, zette de bewindsman ‘zijn te voeren beleid’ uiteen voor journalist­en in Nickerie.

Minister Soerdjan heeft in het afgelopen weekend een werkbezoek gebracht aan Nickerie. Het doel van dit bezoek was om met de verschille­nde diensten en actoren van de agrarische sector in dat district te beraadslag­en, teneinde een betere ontwikkeli­ng van de sector te realiseren.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname