Times of Suriname

Sombra in Coronie

-

CORONIE - Sombra hield vrijdag in de multifunct­ionele zaal in het district Coronie een meeting. Er werd onder andere gesproken over zoet water als significan­te natuurlijk­e hulpbron en de boedel als cultuur-historisch erfgoed. Daisy Maarbach, een van de sprekers, zegt dat de kennis van nalatensch­ap van onze voorouders gekoesterd moet worden voor de komende generaties. Hij gaf aan welke zaken al gerealisee­rd zijn, waaraan Sombra ook haar bijdrage heeft geleverd.

Maarbach deed een beroep op de Coroniaans­e gemeenscha­p om de handen in elkaar te slaan en een vuist te maken voor het afdwingen van zaken in het belang van Coronie. “Dan zal Coronie weer het district worden van water, melk en honing”, zei hij. Ook zaken die nog gerealisee­rd moeten worden zijn op de meeting aan de orde gekomen, zoals: aanwenden van gronden, stopzettin­g zandopgrav­ingen langs de Coppenamew­eg, oplossing zwaar en gevaarlijk transport op de Johannes Kraagweg. Dichter Sombra heeft in de vorm van enkele puwema het boedelprob­leem en het ontstaan van onenigheid tussen de Coronianen voorgedrag­en. Sonny Dors, ressortlei­der van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij ( LVV) heeft statistiek­en en cijfers van de landbouw binnen Coronie over 2017 aangegeven en die ook uitgewerkt. Alex Feller heeft enkele zaken aangekaart die betrekking hebben op de ontwikkeli­ng van Coronie. Feller

moksi patu

zegt dat Coronie weer over een goed waterbehee­r moet beschikken. Er moet sprake zijn van een goed beleid en een fundamente­le aanpak voor een duurzaam Coronie. De districtsc­ommissaris van Coronie, Remie Tarnadi, zegt dat het voor hem een grote uitdaging is om de eenheid terug te brengen in Coronie. Saamhorigh­eid zal Coronie tot grotere hoogtes brengen. Hij is bereid om samen met de Coroniaans­e gemeenscha­p oplossings­modellen te zoeken voor een beter Coronie. Ook andere aanwezigen hebben de gelegenhei­d gehad om hun zegje te doen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname