Times of Suriname

2SYDOOHQG YHHO GUXJVDIYDO JHYRQGHQ LQ %UDEDQW

-

GALD(5 =elfs voor Brabantse begrippen ziMn de afgelopen dagen uitzonder liMk vaak vaten met drugsaf val gedumpt in het midden en westen van de provin cie. (en dumping in Galder was dinsdag al de tiende in slechts een week tiMd. 2ok in Breda, Tilburg, Goirle, Hilvarenbe­ek, 8lvenhout en 6chiMndel werd drugsafval aangetroff­en, waaronder lek kende vaten.

De zuideliMke provincies kampen al geruime tiMd met dit soort dumpingen. Het af val is afkomstig van laborato ria waar synthetisc­he drugs, zoals [tc en speed worden gefabricee­rd. Vorig Maar werd 83 keer synthetisc­h drugsaf val gevonden in Brabant.

Het begin van het festivalse­i zoen kan volgens de politie een verklaring ziMn voor het “e[treem´ hoge aantal vond sten in de afgelopen week. (en woordvoerd­er laat weten dat maart en april traditione­el maanden ziMn met veel dum pingen.

De politie gaat ervan uit dat het afval uit diverse labora toria komt omdat het gaat om de resten uit productie van zowel speed als [tc. Bovendien weet de politie dat criminelen niet ver gaan riMden met hun drugsafval. De politie spreekt van een “zorgeliMke situatie´. De dumpingen leiden tot ge zondheidsr­isico¶s, milieus chade en hoge kosten voor het opruimen. BiM een van de dumpingen, vorige week donderdag aan de Berlagehof middenin Tilburg, werd de huismeeste­r van een oude rencomple[ onwel. HiM had vaten met chemicalië­n ge vonden biM het afval van het comple[.

Van de productie van synthe tische drugs is het grootste deel bedoeld voor de e[port. 2ngeveer 20 procent gaat naar Nederlands­e gebruikers.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname