Times of Suriname

Spoor van kindermish­andeling achtervolg­de lesbisch koppel

-

VS - Jennifer en Sarah Hart reden eind maart met hun wagen, waarin ook hun zes geadopteer­de kinderen zaten, van een klif in Noord-Californië. Die week hadden ze vernomen dat er opnieuw een onderzoek naar het lesbische koppel werd ingesteld voor kindermish­andeling. Eerder gebeurde dat ook al in de staten Minnesota en Oregon.

Uit nieuwe documenten die KOIN-TV kon inkijken, bleek maandag dat de kinderbesc­herming van Oregon op de hoogte was van een vorig onderzoek naar kindermish­andeling bij het gezin Hart in de staat Minnesota. De overheidsd­ienst in Oregon stelde in juli 2013 zelf een onderzoek in en vond wel “enkele indicaties” maar geen bewijzen van kindermish­andeling of -verwaarloz­ing. De zaak bleef daarom zonder gevolg. De Harts verhuisden vorig jaar naar de staat Washington, waar ze hun laatste verblijfpl­aats hadden. Een buur in Woodland diende op 23 maart een klacht in bij de overheid in Washington, opnieuw voor vermeende kindermish­andeling. Een paar dagen later reed Jennifer in beschonken toestand van een klif de afgrond in Mendocino County, ten noorden van San Francisco. Vermoedeli­jk zat ook de rest van het gezin mama Sarah, Markis (19), Abigail (14), Jeremiah (14), Devonte (15), Hannah (16) en Sierra (12) - tijdens de crash in de auto.

De lichamen van twee kinderen werden tot nu toe niet teruggevon­den, maar waarschijn­lijk kwam iedereen om. De politie gaat ervan uit dat het om een intentione­le daad ging. Sarah Hart en enkele kinderen hadden slaapverwe­kkende medicatie in hun lichaam. In 2011 had Sarah Hart in Minnesota schuldig gepleit aan huishoudel­ijk geweld toen ze, naar eigen zeggen, een van de kinderen billenkoek had gegeven. (AD)

 ??  ?? De baas van Korean Air Cho Yang-ho moest in januari 2015 getuigen in de rechtszaak tegen zijn dochter Heather Cho. (Foto: jkdaily)
De baas van Korean Air Cho Yang-ho moest in januari 2015 getuigen in de rechtszaak tegen zijn dochter Heather Cho. (Foto: jkdaily)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname