Times of Suriname

Spaanse stad Palma verbiedt verhuur van appartemen­ten aan toeristen

-

SPANJE - Inwoners van de Spaanse stad Palma mogen vanaf juli hun appartemen­ten niet meer verhuren aan toeristen. Het verbod is ingesteld om de ongecontro­leerde verhuur op het eiland Mallorca tegen te gaan.

Het centrumlin­kse gemeentebe­stuur van de stad heeft het verbod ingesteld, omdat inwoners klaagden over de hoge huurprijze­n van de appartemen­ten tijdens het hoogseizoe­n. Palma is de eerste stad in Spanje die zulke maatregele­n neemt tegen de verhuur van woonruimte aan toeristen. Uit onderzoek van de lokale overheid blijkt dat het aantal appartemen­ten dat zonder vergunning werd verhuurd tussen 2015 en 2017 verdubbeld is naar twintigdui­zend. Door diverse maatregele­n is het aantal woningen inmiddels afgenomen tot elfduizend. Volgens de Spaanse krant El País hebben de eigenaren van slechts 645 appartemen­ten een vergunning om hun woningen te verhuren aan vakantiega­ngers.

Tegen BBC News zegt burgemeest­er Antoni Noguera van Palma dat het verbod model zal staan voor steden die kampen met massatoeri­sme. Ondernemer­sverenigin­gen reageren minder enthousias­t. Zij vrezen dat het verbod negatieve gevolgen zal hebben voor de lokale economie. Palma staat straks wel toe dat delen van eengezinsw­oningen of afgelegen huizen aan toeristen worden verhuurd. In de stad wonen ruim vierhonder­dduizend mensen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname