Times of Suriname

Buffon haalt uit naar media

-

VOETBAL - Juventusaa­nvoerder Gianluigi Buffon heeft uitgehaald naar Italiaanse media die berichtten dat hij zondag na de verloren topper tegen Napoli (0-1) ruzie heeft gemaakt met teamgenoot Medhi Benatia.

“Deze duidelijk onjuiste roddels worden erbij gehaald na een nederlaag van een team zonder zwakke punten, een team als Juventus”, zei de 40-jarige Buffon gisteren tegen Juventus TV.

Napoli bracht de spanning in de Italiaanse titelstrij­d weer helemaal terug door te winnen van koploper Juventus. De regerende landskampi­oen gaat nog steeds aan de leiding, maar met nog vier wedstrijde­n te gaan, is de voorsprong teruggebra­cht tot ppn punt. Italiaanse kranten pakten na de wedstrijd in Turijn uit met verhalen dat Buffon in de kleedkamer boos was geworden op zijn teamgenote­n. Benatia zou het daarbij het meest hebben moeten ontgelden, omdat de Marokkaans­e verdediger verantwoor­delijk was voor de tegentreff­er van Kalidou Koulibaly in de negentigst­e minuut.

“Dit soort verhalen is bedoeld om onze ploeg te destabilis­eren”, aldus Buffon. “Ik vind het logisch en normaal om iets te zeggen na een wedstrijd en dat heb ik gedaan. Dit gebeurt al sinds ik bij Juventus zit.” “Maar in mijn zeventien jaar bij Juventus is het nog nooit gebeurd dat iemand een ploeggenoo­t de schuld heeft gegeven voor een nederlaag en dit zal nooit gebeuren zolang ik de aanvoerder ben van dit team.”

Buffon vindt dat hij niet stil kon blijven na de verhalen in de media. µIk vind dat ik wat dingen moest verduideli­jken om de groep en Medhi te beschermen.”

Juventus werd de laatste zes jaar kampioen in Italië. Napoli jaagt op het eerste kampioensc­hap sinds 1 0.

Juve gaat zaterdag op bezoek bij nummer vijf Internazio­nale, terwijl Napoli zondag een uitduel met nummer negen Fiorentina speelt. (NS)

 ??  ?? Gianluigi Buffon heeft uitgehaald naar Italiaanse media die berichtten dat hij zondag na de verloren topper tegen Napoli (0-1) ruzie heeft gemaakt met teamgenoot Medhi Benatia.
(Foto: Goal)
Gianluigi Buffon heeft uitgehaald naar Italiaanse media die berichtten dat hij zondag na de verloren topper tegen Napoli (0-1) ruzie heeft gemaakt met teamgenoot Medhi Benatia. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname