Times of Suriname

5RPD PDJ QD ODWH JRDOV GURPHQ YDQ WHUXJNHHU

-

VOETBAL - Liverpool leek de tickets voor de Champions League-finale in Kiev al te kunnen boeken, maar door twee late goals van AS 5oma moeten de Engelsen daar nog even mee wachten. The 5eds gaan evengoed met een comfortabe­le 5-2 voorsprong de return in.

Onder aanvoering van een wereldse Mohamed Salah werd AS 5oma 75 minuten weggeblaze­n op Anfield. De Egyptische aanvaller was met twee goals en twee assists de onbetwiste uitblinker op een memorabele avond. De fans van The 5eds mogen terecht dromen van een herhaling van het Champions Leaguespro­okje van 2005, toen AC Milan in een historisch­e finale na strafschop­pen werd geklopt. Op 26 mei wordt de finale van dit jaar in Kiev afgewerkt.

Maar het dromen van die finale moet door de twee 5omagoals in de slotfase nog even wachten. Uitgereken­d de 5omeinen bewezen in de vorige ronde tegen Barcelona niet zomaar verslagen te zijn. Aanvankeli­jk leek het er niet op dat Liverpool over 5oma heen zou walsen. Sterker nog, de eerste dertig minuten hadden de 5omeinen de controle. Via een hard schot van Kolarov (lat) waren de bezoekers zelfs het dichtst bij de 0-1. Maar toen stak de Liverpool-storm op. Sadio Manp kreeg twee enorme kansen op rij, maar miste. Na 36 minuten werd de ban gebroken door Salah. Met een prachtig gekruld schot zette hij de 1-0 op het bord.

Daarna was het hek van de dam en iedere voetballie­fhebber ging met de minuut meer op het puntje van zijn stoel zitten. Vlak voor rust was het Salah met de tweede voor Liverpool, nu met een schitteren­de stift. In de tweede helft trapten de gastheren het gaspedaal nog verder in. Tussen minuut 56 en 70 scoorde Liverpool drie keer. Manp en Firmino (twee keer) tekenden voor de goals.

Waar niemand rekening mee hield, gebeurde echter toch 5oma richtte zich op. In de laatste tien minuten scoorden de bezoekers zelfs twee keer. Eerst na een misser van Lovren, waardoor Dzeko kon scoren. Daarna maakte Perotti de 5-2 vanaf de stip, na hands van Milner. En zo kan 5oma opnieuw dromen van een terugkeer. (VP)

??  ?? Radja Nainggolan (l) van AS Roma probeert de bal te veroveren van Jordan Hendeson. (Foto: The Guardian)