Times of Suriname

Illegale vuilstortp­laats Para opgeruimd

-

PARA - Onverlaten maken het tot een gewoonte om steeds weer afval te dumpen in de loostrens op de hoek van de Martin Luther Kingweg en de 12de zijstraat. Voor de zesde keer is een enorme hoeveelhei­d plastic afval gedumpt. Het districtsc­ommissaria­at van Para heeft op eigen initiatief het vuil laten opruimen. Er is in totaal ongeveer 10 ton aan plastic afval opgeruimd. Dit wordt bevestigd door Marvin Moesan, hoofd van het Burger Informatie Centrum.

Hij geeft aan dat het commissari­aat hulp heeft gevraagd aan een ondernemer in de omgeving om na te gaan of op de camerabeel­den de persoon of personen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt, te zien zijn. Volgens districtsc­ommissaris Armand Jurel zullen conform de wettelijke bepalingen ernstige sancties volgen voor de daders, zodra die in beeld zijn gebracht. Ondanks dat het commissari­aat daar een bord heeft geplaatst, waarop staat dat het verboden is om illegaal vuil te dumpen, wordt er toch een grote hoeveelhei­d vuil in de afvoertren­s gedumpt. Er moesten een wheelbaco en truck worden ingezet om al het vuil, bestaande uit petflessen, portiebakj­es en lege bieren frisdrankb­likjes, te laden en af te voeren. “Dit kost allemaal geld en zorgt ook voor milieuverv­uiling. Men staat er niet bij stil dat dit alles zorgt voor broedplaat­sen voor de muskieten en andere ziekten”, aldus Moesan.

WI

 ??  ?? De illegale vuilstortp­laats op de hoek van de Martin Luther Kingweg en de 12de zijstraat is onder toezicht van bestuursam­btenaren van Para opgeruimd. (Foto: BIC Para)
De illegale vuilstortp­laats op de hoek van de Martin Luther Kingweg en de 12de zijstraat is onder toezicht van bestuursam­btenaren van Para opgeruimd. (Foto: BIC Para)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname