Times of Suriname

Laterietwe­gen Para afgesloten voor houttransp­ort

-

PARA - Houttransp­orteurs mogen voorlopig geen hout transporte­ren over de laterietwe­gen in het district Para. Districtsc­ommissaris Armand Jurel heeft dit besluit in samenspraa­k met het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) genomen, omdat het gaat om primaire wegen. Dit wordt bevestigd door Marvin Moesan, hoofd van de afdeling Burger Informatie Centrum.

Moesan geeft aan dat indien het commissari­aat niet zou ingrijpen, de situatie verergerd zou kunnen worden. “Als deze houttransp­orteurs door blijven rijden, zullen de wegen straks onbegaanba­ar worden en zal de plaatselij­ke bevolking geïsoleerd raken”, aldus Moesan.

Door de regen worden de wegen onbegaanba­arder voor de mensen die daar wonen. Zij kunnen met moeite over de weg komen om het werk en de school te bereiken. De Technische Dienst van het commissari­aat heeft gisteren in samenwerki­ng met OWT&C controlewe­rkzaamhede­n uitgevoerd. Volgens de medewerker­s van het ministerie verkeren de wegen in zeer slechte staat. Zolang de regen blijft aanhouden, zal er geen veranderin­g komen in deze situatie. Samen met de concessieh­ouders zal dan gezocht worden naar een andere manier om hun hout te transporte­ren. Het hout zal naar alle waarschijn­lijkheid via het water getranspor­teerd worden. Tegen overtreder­s zal er streng worden opgetreden.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname