Times of Suriname

Staatsolie en Suricorps starten bewustword­ingscampag­ne

-

PARAMARIBO – Staatsolie heeft in samenwerki­ng met Stichting Suricorps for Developmen­t op 23 april de bewustword­ingscampag­ne ‘Handhygiën­e op Tout Lui Faut’ gestart op de Openbare School (OS) II Livorno. Het doel van deze campagne is om leerlingen van de scholen nabij de Staatsolie­raffinader­ij en Staatsolie Power Company Suriname bewuster te maken van handhygiën­e. Dit meldt Staatsolie in een persberich­t.

Vrijwillig­ers van Suricorps en medewerker­s van Staatsolie hebben op een kindvriend­elijke manier de leerlingen voorgelich­t over het belang van handhygiën­e. Middels presentati­es, demonstrat­ies en spelletjes hebben deze vrijwillig­ers de kinderen bijgebrach­t dat schone handen de verspreidi­ng van bacteriën voorkomen en daarom belangrijk zijn voor de gezondheid.

Staatsolie en Suricorps vinden het belangrijk om kinderen vroeg goede gewoontes met betrekking tot handhygien­e aan te leren. De nadruk is gelegd op het wassen van handen, omdat de handen de grootste ziektevers­preiders zijn. Na de OS II Livorno hebben de afgelopen twee dagen ook de leerlingen van de Alexander Sweetschoo­l en de school voor Speciaal Onderwijs Livorno enthousias­t gereageerd op de sessies. Tot en met vandaag worden nog de OS Dijkveld en de Sewbaransc­hool aangedaan. De bewustword­ingscampag­ne op deze vijf scholen is een vervolg op de renovatie en bouw van de toiletteng­roepen van deze scholen in maart dit jaar.

Staatsolie heeft in Suricorps een goede partner gevonden om deze campagne uit te voeren, daar ze over voldoende kennis van dit onderwerp beschikt. Suricorps is een particulie­re vrijwillig­ersorganis­atie die onder meer gericht is op het initiëren en uitvoeren van duurzame ontwikkeli­ngsproject­en, die een relatie hebben met de zogenoemde Sustainabl­e Developmen­t Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Suricorps vervangt de Amerikaans­e vrijwillig­ersorganis­atie Peacecorps die al langer dan vijf jaar uit Suriname is vertrokken. Aan deze bewustword­ingscampag­ne nemen dertig vrijwillig­ers van Suricorps en dertig medewerker­s van Staatsolie deel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname