Times of Suriname

LQ 'H .HQQLVPDNHU­LM

-

3$5$0$5,%2 ± 6XULQDPH VWDDW GRQGHUGDJD­YRQG FHQWUDDO WLMGHQV GH OLWHUDLUH PDQL IHVWDWLH LQ 'H .HQQLVPDNHU­LM LQ GH 7LOEXUJVH 6SRRU]RQH LQ 1HGHUODQG 'H VWLFKWLQJ &RROV HQ GH %LEOLRWKHHN 0LGGHQ %UDEDQW KHEEHQ GDDUWRH GH KDQGHQ LQHHQ JHVODJHQ HQ HHQ GULHWDO DXWHXUV XLWJHQRGLJ­G

Palmen en Pennen: geschreven Suriname

$lle drie auteurs houden een korte le]ing en gaan daarna in gesprek Pet het publiek en Mournalist -oep 7roPPelen tevens bestuurs lid van de stichting &ools. 'e drie auteurs ]iMn 0ichiel van .ePpen &hris 3olanen en 5ihana -aPaludin die een thuisZedst­riMd spelen. 2ok de 7ilburgse stadsdicht­er 2nias /andveld eveneens Pet een 6urinaaPse achter grond speelt een rol op de avond Pet een aantal korte spoken Zord optredens.

0ichiel van .ePpen pu bliceerde tZee Maar geleden 5usteloos en overal ± het le ven van $lbert +elPan een vuistdikke biografie over een van 6urinaPes belangriMk­ste schriMvers die daarnaast ± onder andere ook nog di ploPaat politicus en Mourna list Zas. +elPan ]ag in ]iMn leven 6urinaPe richting de onaIhankel­iMkheid gaan. =iMn biografie is dan ook naast een persoonliM­k verhaal indirect het verhaal over een land dat op eigen benen Poest leren staan. %iograaI 9an .ePpen Zerkte tien Maar aan ]iMn boek en geldt als autoriteit op het gebied van de 6urinaaPse literatuur. +iM is biM]onder hoogleraar Nederlands &aribische literatuur aan de 8niversite­it van $PsterdaP. 5ihana -aPaludin ging in naar Nederland. +aar eerste roPan Zas 'e =Zarte /ord die in ver scheen en ]ich aIspeelt in het 6urinaPe van de negentiend­e eeuZ. 'aarna verschenen er nog tZee ro Pans van haar hand .uis

en de pas verschenen Mongerenro­Pan /uchtdanser. ,n haar le]ing donderdag staat de vergeten elite cen traal het onderZerp van 'e =Zarte /ord en van haar nieuZste boek.

&hris 3olanen debuteerde vorig Maar als roPanschri­Mver Pet :aterMager dat ]ich aI speelt in de nabiMe toekoPst als 3araParibo als gevolg van de opZarPing van de aarde voorgoed onder Zater is koPen te staan. +et ver haal draait oP de broers -ean &hristoph en -oshua. 'e laat ste keert vanuit Nederland terug naar de ondergelop­en stad als hiM verneePt dat hun beider vader daar ge storven is. 3olanen is in 6urinaPe geboren en getogen en ging als tZintig Marige naar Nederland. Naast schriMver is hiM dierenarts in $PsterdaP. +iM begon Pet schriMven uit heiPZee naar 6urinaPe.

3alPen en 3ennen is een saPenZerki­ng tussen de bi bliotheek en stichting &ools die vooral bekend is van de MaarliMkse grote boekenPark­t in 7ilburg in augustus. &ools houdt ]ich daarnaast ook be ]ig Pet andere partiMen vorP geven aan haar Pissie de proPotie van de lieIde voor het boek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname