Times of Suriname

Nadal met gemak naar kwartfinal­es

-

TENNIS - Rafael Nadal plaatste zich gisteren met speelsgema­k voor de kwartfinal­es van het ATP-toernooi van Barcelona. De Spanjaard was in twee sets te sterk voor zijn landgenoot Guillermo Garcia Lopez: 6-1 en 6-3. De 31-jarige Nadal kon al na slechts een uur en twintig minuten spelen de felicitati­es in ontvangst nemen van de drie jaar oudere Garcia Lopez. Nadal was in de eerste set ijzersterk op zijn eigen opslag en had aan twee breaks bij 2-1 en 4-1 voldoende om het eerste bedrijf naar zich toe te trekken. De nummer één van de wereld trok die lijn in het begin van de tweede set moeiteloos door, maar liet halverwege de teugels wat vieren.

Nadal verspeelde bijna een 4-0 voorsprong, maar was bij 4-3 weer op tijd bij de les en maakte het een game later met nog maar weer eens een break alsnog gedecideer­d af. De titelverde­diger en tienvoudig eindwinnaa­r neemt het voor een plek in de halve finales op tegen de Slowaak Martin Klizan.

Dominic Thiem bereikte gisteren eveneens de kwartfinal­es. De Oostenrijk­er rekende in ook al straight sets af met de Slowaak Jozef Kovalik: 7-6 (5) en 6-2.

Thiem kruist in de kwartfinal­es de degens met de Griek Stefanos Tsitsipas. Grigor Dimitrov schaarde zich met flink wat meer moeite onder de laatste acht. De Bulgaar had drie sets nodig om zich te ontdoen van de Tunesiër Malek Jaziri: 7-5, 3-6 en 7-6 (8). Dimitrov stuit in de kwartfinal­es op de Spanjaard Pa-blo Carreno Busta, die de Fransman Adrian Mannarino opzij zette: 6-2, 4-6 en 7-6 (6).

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname