Times of Suriname

9ier vissersbot­en overvallen veertien vissers verPist

-

3$5$0$5,B2 - 9ier vissersEot­en zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in de Euurt van de :iawiaEank overvallen. 9an deze zeerooI deed de eigenaar van een van de overvallen vissersEot­en zaterdagmi­ddag aangiIte Eij de maritieme politie. 8it onderzoek van de maritieme politie Elijkt dat het gaat om vier vissersEot­en en veertien vissers die worden vermist. (en kapitein en drie vissers zijn wel terecht.

De krant verneemt dat de rovers de vissers met houwers kaSten en in de zee gooiden. Een van de slachtoffe­rs werd aan zijn handen en voeten vastgebond­en met een accu en overboord gegooid. Een ander werd met een anker vastgebond­en en vervolgens in het water gedumSt. De vier vissersbot­en visten aIzonderli­jk van elkaar. De rovers die gewaSend waren met jachtgewer­en en houwers gingen de boten in en overromSel­den de vissers. =ij maakten twee van de overvallen boten en vis buit. Deze zaak kwam aan het licht toen een vissersboo­t met bemanning na het vissen naar 3aramaribo wilde vertrekken. De vissers zagen een boot van hun werkgever oS zee dobberen. Er was geen bemanning in de boot en de buitenboor­dmotor was gekaSt en beschadigd. =ij namen contact oS met hun werkgever. 1aderhand werd duidelijk dat in totaal vier boten waren overvallen.

De kaSitein van een van de overvallen boten en drie vissers wisten wel hulS te vinden en naar 3aramaribo te komen. De kaSitein vertelde aan de Solitie dat hij en de bemanning geslagen werden door de rovers, maar hij zag oS een gegeven moment kans uit de boot te sSringen. Hij bleeI ongeveer twaalI tot vijItien uur in het water met een verwonding aan zijn arm. Hij zwom naar een richting van waar hij dacht dat daar zeker een boot zou langskomen.

Een vissersboo­t die naar zee ging om te vissen, bood de kaSitein hulS aan en bracht hem naar %raamsSunt. 2S %raamsSunt belde de kaSitein zijn werkgever oS die de maritieme Solitie inschakeld­e. /eden van de maritieme Solitie haalden samen met hun collega¶s van 1ieuw$msterdam de kaSitein oS. Een gewonde visser kreeg van een andere vissersboo­t een liIt tot %raamsSunt.

Daarnaast wisten twee vissers die ook gewond waren, hulS te vinden. De drie vissers werden oSgehaald door de maritieme Solitie en collega¶s van 1ieuw$msterdam. =ij werden vervoerd naar /eonsberg waar een ambulance hen oShaalde en naar de 6Soedeisen­de HulS vervoerde. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname