Times of Suriname

Onderzeesr Pet 86' 1 Piljoen aan cocaïne onderschep­t

-

*8$7E0$/$ ± 9oor de westkust van *uatemala hebben de veiligheid­sdiensten dit weekeinde een onderzeebo­ot onderscheS­t met aan boord maar lieIst duizend kilo cocawne. De cocawne was in Sakjes van een kilo verSakt en oS elke Sak was er een aIbeelding van de %raziliaans­e stervoetba­ller 1e\mar geSlakt. De Sakjes waren voorzien van een nummer.

De autoriteit­en schatten de waarde van de drugs oS zo een

, miljoen 86 dollar. Drie &olombianen die aan boord van de onderzeesr waren, zijn gearrestee­rd. De zaak wordt nog verder onderzocht. De autoriteit­en van *uatemala deden geen mededeling­en over hoe de oSeratie tegen de duikboot Srecies is verloSen. De onderzeesr is in beslag genomen en staat nu onder bewaking van de Solitie in *uatemala.

De autoriteit­en zijn bezig na te gaan waar de herkomst is van de cocawne en de onderzeesr. 1a de vangst namen de autoriteit­en de drugs mee naar een onderzoeks­ruimte van de Solitie, waar alle Sakketjes zijn uitgeSakt en gesorteerd om na te gaan als hieruit nog meer aanwijzing­en te vinden zijn over de herkomst van de drugs. 2ok als eventueel een netwerk hierachter zit, aangezien in de aIgeloSen maanden in verschille­nde landen van de regio, waaronder ook 6uriname, al onderzeesr­s zijn onderscheS­t met grote hoeveelhed­en drugs aan boord.

 ??  ?? Deze onderzeeër werd met bijna 1000 kilo cocaïne aan boord dit weekeinde voor de kust van Guatemala onderschep­t.
(Foto: MP Guatemala)
Deze onderzeeër werd met bijna 1000 kilo cocaïne aan boord dit weekeinde voor de kust van Guatemala onderschep­t. (Foto: MP Guatemala)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname