Times of Suriname

Buurtbewon­ers Henry Fernandesw­eg boos

-

PARAMARIBO – Buurtbewon­ers rondom de hoofdsluis van de Henry Fernandesw­eg zijn boos op de regering. Het commissari­aat van Wanica heeft de afgelopen week al het plastic afval dat in en rondom de sluis was, laten opruimen, maar het grofvuil is gelaten. De buurtbewon­ers vragen zich af wanneer dat opgeruimd zal worden.

Zij geven aan dat zij de afgelopen week blij en opgelucht waren toen zij zagen dat plastic afval in en rondom de sluis werd opgeruimd. Bijna al het plastic afval is opgeruimd, maar volgens de buurtbewon­ers zijn de sluis en de omgeving nog vol met grofvuil. Doordat er grofvuil in de sluis is, kan het water niet wegstromen, waardoor het gebied steeds onder water loopt.

Ramon Bajnath, voorzitter van de stichting Bedevaarts­oord Weg naar Zee, zegt dat het opruimen van plastic afval vorige week een eendaagse ‘show’ was van de regering, omdat het Wereld Aarde Dag was. Hij zegt dat er veel grofvuil is dat met machines verwijderd moet worden. Volgens hem moet de overheid snel ingrijpen, zodat de sluis schoongema­akt wordt en het water kan wegstromen. “De situatie in het gebied brengt de gezondheid van de buurtbewon­ers dagelijks in gevaar. Mensen komen speciaal vanuit andere gebieden om hier vuil te dumpen. Het is mensontere­nd en er wordt helemaal geen respect getoond voor de buurtbewon­ers.” Bajnath zegt dat dit probleem serieus aangepakt moet worden, omdat de grote regentijd is aangebroke­n en bij aanhoudend­e regen gaat het gebied dagen blank staan. VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname