Times of Suriname

$6 5RPD ZLQW RYHUWXLJHQ­G

- Edin Dzeko van AS Roma probeert de bal te beschermen, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: Goal)

92(7%A/ - A6 5oma heeIt zaterdag de derde opeenvolge­nde zege in de 6erie A geboekt. 'e ploeg van trainer (usebio 'i )ranFensFo was in het eigen 6tadio 2limpiFo met te sterk voor Chievo. 'e 5omeinen treden woensdag in de Champions /eague aan tegen /iverpool, dat een - zege uit de eerste halve finale verdedigt. .ostas Manolas, Alessandro )lorenzi en Cengiz 8nder kregen zaterdag rust, terwijl .evin 6trootman, 'iego 3erotti en *regoire 'eIrel in de ziekenboeg zitten. A6 5oma legde in de eerste helIt de basis voor de zege. 1iet alleen sFoorde het team van 6palletti tweemaal, ook werd een doelpunt van i *iallorossi aIgekeurd en raakte men tweemaal het aluminium. 5oma kwam in de zesde minuut goed weg toen een inzet van /uFas Castro de lat raakte, maar nam daarna het heIt in handen. 1a een pass van 5adja 1ainggolan vanaI links werkte 3atrik 6FhiFk van diFhtbij de binnen en vijI minuten voor rust was het (din 'zeko die een pass van Aleksandar .olarov vanaI links met een volley beantwoord­de - . )ederiFo )azio kopte tussendoor de bal op de verste paal en ook een inzet van 6tephan (l 6haarawy was hetzelIde lot besFhoren. /aatstgenoe­mde zag ook een doelpunt wegens buitenspel aIgekeurd worden, na inspraak van de video-arbiter.

'e tweede helIt was amper tien minuten oud toen 5oma met tien man verder moest. -uan -esus was iets te handtastel­ijk jegens 5oberto Inglese in het straIsFhop­gebied en kreeg rood. Chievo deed eFhter niets met de elImetertr­ap Alisson raadde de intenties van Inglese. 2ndanks de ondertalsi­tuatie ging A6 5oma door met maken van doelpunten. (l 6haarawy startte een rush op eigen helIt, kon niet worden aIgestopt en rondde beheerst aI - . 'zeko nam in de e minuut de - voor zijn rekening. 1ainggolan ontving een verre uitworp van Allison, waarna hij de bal aan de %osnisr gaI. 'e aanvaller mikte het leer in de linkerhoek.

In de slotminute­n zorgde Inglese met een rake kopbal voor de eretreffer van de bezoekers. 'oor de zege komt 5oma, dat derde staat, op zeventig punten. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname