Times of Suriname

)H\HQRRUG NRPW WHUXJ YDQ DFKWHUVWDQ­G

-

92(7%A/ - )eyenoord heeIt gistermidd­ag de derby tegen 6parta 5otterdam als winnaar aIgesloten. 'e nummer vier van de (redivisie kwam in eigen huis wel op aFhterstan­d tegen de ploeg van 'iFk AdvoFaat, maar herstelde ziFh dankzij twee doelpunten van 6teven %erghuis en een eigen goal - . 'oor de overwinnin­g van 1AC %reda op sF +eerenveen is 6parta veroordeel­d tot naFompetit­ie. )eyenoord daFht al snel aan de leiding te komen door een Iraaie goal van 1iFolai -|rgensen. 'e 'een werd met een hakje door 5obin van 3ersie in stelling gebraFht en rondde aI met een stiItje, maar zag vervolgens zijn goal aIgekeurd worden wegens buitenspel. +et duel golIde daarna op en neer en ook 6parta kreeg via 5obert Mhren een eerste kans, die door -ustin %ijlow onsFhadeli­jk moest worden gemaakt. (en volgende uitbraak van de bezoekers leidde eveneens tot niets en even leek het erop dat 9an 3ersie toFh de sFore zou openen.

(en grote kans werd eFhter door de routinier om zeep geholpen, waarna het aan de overkant wel raak was. )red )riday moFht uithalen en krulde de bal langs een kansloze %ijlow in de verre hoek. 7ot Irustratie van 'iFk AdvoFaat gingen de 6pangenare­n eFhter niet met een voorsprong aan de thee, aangezien 6teven %erghuis op slag van rust op aangeven van 9an 3ersie de gelijkmake­r in het dak van het doel kon koppen. 1a de onderbreki­ng sFoorde )eyenoord weer snel, maar de treffer werd opnieuw aIgekeurd.

6FheidsreF­hter 'ennis +igler Fonstateer­de namelijk een overtredin­g van 9an 3ersie in de aanloop naar de goal van -ean-3aul %ostius, waardoor het Ieestje niet doorging. /ang hoeIde de vleugelspe­ler eFhter niet te treuren, aangezien hij ruim tien minuten later wel moFht juiFhen. .arim (l Ahmadi zette de aanval op, waarna %ostius samen met )rederik +olst de bal binnen dit glijden en de verdediger de eigen goal op zijn naam kreeg.

In de laatste tien minuten maakte %erghuis op aangeven van wederom (l Ahmadi een einde aan alle onzekerhei­d.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname