Times of Suriname

-XYHQWXV ZLQW LQ VORWIDVH

-

92E7B$/ - -uventus heeft zaterdag op sensatione­le wijze drie punten gepakt. +et team van 0assimilia­no $llegri leek op een 2-1 nederlaag tegen tien man van Internazio­nale af te stevenen maar in een krankzinni­ge slotfase scoorde de titelverde­diger toch nog tweemaal: 2- . Door de overwinnin­g komt -uventus op punten uit 5 competitie­duels.

Inter en -uventus hielden elkaar in de openingsfa­se in evenwicht maar na dertien minuten spelen namen de bezoekers de leiding. Een pass van -uan Cuadrado vanaf de rechterkan­t ging over Blaise 0atuidi heen maar belandde voor de voeten van Douglas Costa. 0et een diagonale inzet tekende de Braziliaan voor de -1. De video-arbiter speelde een hoofdrol in de eerste 5 minuten. De scheidsrec­hter deelde 0atias 9ecino aanvankeli­jk een gele kaart uit voor een overtredin­g op 0ario 0andzukic maar na het zien van de beelden trok hij toch een rode prent. +et was vervolgens aan *ianluigi Buffon te danken dat een ziedend schot van $ntonio Candreva niet het Doelpunt van het 6eizoen werd. 2p slag van rust dacht -uventus via 0atuidi op -2 te komen maar de video-arbiter wees uit dat de middenveld­er fors buitenspel stond.

Inter maakte na rust een veel betere indruk en slaagde er op basis van strijd en kwaliteit in om voor de ommekeer te zorgen. 1a een vrije trap van -oao Cancelo kopte 0auro Icardi de bal in de 52e minuut langs Buffon: 1-1. Dat betekende op dat moment dat liefst vier van de laatste zes tegentreff­ers van de titelverde­diger in de 6erie $ uit een doodspelmo­ment waren voortgekom­en. In de

e minuut leek *onzalo +iguain voor de 1-2 te zorgen maar hij miste na 6amir +andanovic te hebben omspeeld. 7wee minuten later sloeg Inter toe: na een voorzet van Ivan 3erisic werkte $ndrea Barzagli de bal in zijn eigen doel.

Daar leek -uventus niet van terug te hebben maar niets was minder waar. Een schot van Cuadrado werd in de e minuut door 0ilan 6kriniar fors van richting veranderd waardoor +andanovic kansloos was. 7wee minuten later was het opnieuw raak. 1a heerlijk voorbereid­end werk van D\bala kopte +iguain zijn eerste doelpunt in bijna een maand tijd binnen. Dat was tevens het laatste wapenfeit.