Times of Suriname

1DGDO YHURYHUW HOIGH WLWHO LQ %DUFHORQD

-

TE11,6 - 5aIael 1adal heeIt voor de elIde keer in zijn carriqre het graveltoer­nooi van Barcelona gewonnen. De nummer ppn van de wereld was gistermidd­ag in de finale veel te sterk voor de *riek 6teIanos Tsitsipas.

1adal rekende in een uur en negentien minuten aI met de pas -jarige Tsitsipas die de e plaats op de wereldrang­lijst inneemt en - .

De -jarige 1adal Iorceerde op - de eerste break van de partij en gunde Tsitsipas die zijn eerste ATP-finale speelde daarna nog een game in de openingsse­t. ,n het tweede bedrijI liep de 6panjaard razendsnel uit naar

- en sloeg hij even later op zijn derde matchpoint toe. 1adal schreeI het toernooi in Barcelona sinds zijn eerste eindzege in alleen in

en niet op zijn naam. ,n die jaren ging de titel naar de -apanner .ei 1ishikori.

+et is niet de eerste keer dat hij een graveltoer­nooi voor de elIde keer wint want vorig weekend presteerde hij hetzelIde in 0onte &arlo. 1adal schreeI in 0onaco geschieden­is met zijn µ8ndecima¶ want hij was de eerste speler in de open era die een specifiek toernooi elI keer won.

1adal is terug van een periode waarin hij door verschille­nde blessures een aantal toernooien moest laten schieten. +ij werkt toe naar 5oland *arros dat over een maand begint. +ij won het *rand 6lam-toernooi in Parijs al tien keer en gaat dus ook daar voor zijn elIde titel.

(NS)

 ??  ?? Rafael Nadal heeft voor de elfde keer in zijn carrière het graveltoer­nooi van Barcelona gewonnen. (Foto: Nusport)
Rafael Nadal heeft voor de elfde keer in zijn carrière het graveltoer­nooi van Barcelona gewonnen. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname