Times of Suriname

%DUFHORQD NURRQW ]LFK WRW NDPSLRHQ

- Lionel Messi probeert de bal naar een teamgenoot te passen, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: Goal)

92(7%$/ - )& %arcelona is kampioen van SpanMe geworden. 'e &atalanen wonnen mede dank]iM een hattrick van /ionel 0essi met 2-4 van 'eportivo /a &oruna van &larence Seedorf, dat degradeert naar het tweede niveau in SpanMe.

$lleen een nederlaag kon %arcelona roet in het eten gooien en alleen een overwinnin­g was voor 'eportivo genoeg om degradatie minimaal een week uit te stellen. +et ]ag er slecht uit voor de ploeg van Seedorf, die al na ]es minuten op achterstan­d kwam door een mooie goal van 3hilippe &outinho. +et leek helemaal over en uit toen /ionel 0essi er in de

e minuut op aangeven van /uts Suare] -2 van maakte. 'e klus leek geklaard, maar 'eportivo knokte ]ich een minuut na de 0essi-goal terug in de wedstriMd door /ucas 3ere] -2. 'e goal van de Spaanse nummer achttien gaf hoop, want in de tweede helft werd %arcelona biM vlagen met de rug tegen de muur ge]et. (en grote stunt leek in de maak toen 'eportivo er in de 2ste minuut de 2-2 van maakte door (mre &alak.

'e minuten waarin 'eportivo goed voetbal liet ]ien, werden niet beloond. 7ien minuten voor tiMd maakte 0essi aan alle hoop een einde door na fraai combinatie­werk de allesbesli­ssende 2- te maken. 'e $rgentiMnse superster maakte ]iMn hattrick door een paar minuten later ook de 2-4 binnen te schieten. +iM staat nu op 2 competitie­doelpunten dit sei]oen.