Times of Suriname

,QWHUQDWLRQ­DDO ZRUVWHOJDO­D ELM +LQGRVWDDQV­H ,PPLJUDWLH

-

W25S7(/(1 - 'e Surinaamse Worstel )ederatie SW) organiseer­t op 2 mei een internatio­naal gala in verband met 4 Maar +indostaans­e ,mmigratie. 'it wordt gehouden in de $nthony 1estysport­hal.

+et bestuur van de SW) heeft graag voor dit evenement worstelaar­s uit ,ndia, maar dat hangt aan een ]iMden draadMe. Worstelen is naar Suriname gebracht door immigrante­n uit ,ndia aan het begin van de 2 ste eeuw. ³+et loopt stroef met de sponsoring op dit gedeelte. +et is een heel dure ]aak om ]o¶n proMect met ,ndisrs uit te voeren. 0et de kaartenver­koop haal Me het nooit. We ]iMn nog be]ig met een instantie om de laatste mogeliMkhe­den te bekiMken. /aten we hopen dat het alsnog in orde komt´, ]egt SW)topman 5avin &hangoer. ³0aar dat mag de pret niet drukken. +et is ]o goed als ]eker dat er worstelaar­s uit 1ederland naar Suriname komen´, geeft &hangoer aan. ³(n als het lukt, misschien ook uit het &aribisch *ebied.´ 'e SW) is be]ig netwerken aan te leggen met &aribische worstellan­den, om ]o te komen tot een &aribbean Wrestling /eague. ³0et %arbados hebben we al een goede samenwerki­ng. 1u ]iMn we be]ig met -amaica en 7rinidad 7obago.´ 'e SW) organiseer­t elk Maar tenminste een internatio­naal toernooi in Suriname om ]o het worstelgeb­euren in land een boost te geven.

+et bestuur &hangoer heeft ook deelname aan internatio­nale toernooien gewnitieer­d. +et begon in 2 met de 3an-$merikaanse kampioensc­happen in 3anama. ,n 2 4, 2 en 2 is 1ederland aangedaan, terwiMl in 2 ook meegedaan is aan de 3an-$merikaanse kampioensc­happen in 0e[ico. $an al de]e toernooien waren er ook trainingsk­ampen verbonden. ,n 2 is er voor het eerst meegedaan aan een internatio­naal beachworst­elevent op %arbados. ³Wil Me meetellen in de wereld, dan moet Me meedoen aan de regionale en mondiale evenemente­n´, stelt &hangoer.

9oor 2 staat er internatio­naal ook veel op het programma. Weliswaar is het eerste internatio­nale evenement waar een worstelaar van de SW) ]ou meedoen, afgelast. 'e]e is de *ymnasiade van 2 tot

4 mei in 0arokko, een sporttoern­ooi voor scholieren tussen en Maar. +et was een afvaardigi­ng van het 0inisterie van Sporten -eugd]aken, maar door onvoor]iene omstandigh­eden is deelname aan dit toernooi op het laatste moment afgebla]en door het ministerie. 9oor medio mei staat er in *uatemala op programma de 3an-$merikaanse kampioensc­happen voor cadetten

het

- Maar , gecombinee­rd met een twee weken durende trainingsk­amp. ³2ok voor *uatemala hebben we een coach en atleet gereedstaa­n. (n dan staat eind mei op programma, deelname aan de =uid-$merikaanse Spelen via het Surinaams 2lympisch &omitp S2& , waarbiM ook een worstelaar afgevaardi­gd wordt. 9oor de tweede helft van het Maar ]iMn er uitnodigin­gen ontvangen om mee te doen aan internatio­nale toernooien op %arbados beach en mat en %elgis *ouden *ordeltoern­ooi . 9oor de]e toernooien moeten we alles ]elf betalen, dus dat hangt ook van de sponsoring af´, aldus &hangoer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname