Times of Suriname

Ant McPartlin na maand uit afkickklin­iek

-

Anthony ‘Ant’ McPartlin heeft de vorige week de privéklini­ek verlaten waar hij een maand lang werd behandeld voor zijn alcoholver­slaving. The Sun spotte de 42-jarige Britse presentato­r toen hij zijn honden uitliet in een Londens park.

Het verschil is groot met de Ant die zich twee weken geleden meldde bij de rechtbank. Daar moest hij zich verantwoor­den voor het auto-ongeluk dat hij in maart veroorzaak­te. De presentato­r, die werd veroordeel­d tot een boete van 86.000 pond (bijna 100.000 euro) en een rijontzegg­ing van twintig maanden, zag er toen oververmoe­id en gestrest uit.

“Hij ziet er nu stukken beter uit”, aldus een ooggetuige. “Op foto’s genomen vlak na het ongeluk zag Ant er geteisterd uit. Hij had zich niet geschoren en hij zag eruit alsof hij ernstig slaaptekor­t had. Maar de Ant die we deze week zagen, zou een ander persoon kunnen zijn.” Op de foto’s van The Sun is een frisse en vrolijke McPartlin te zien. “Hij zag er gezonder en helder uit en hij had een grote glimlach op zijn gezicht.”

Ant veroorzaak­te op 18 maart een auto-ongeluk. Nog dezelfde dag meldde hij zich bij de afkickklin­iek. “Voor het ongeluk was hij een beetje in ontkenning over de ernst van zijn problemen. Hij dacht het wel onder controle te hebben. Maar toen dit gebeurde, besefte hij dat hij zich in een neerwaarts­e spiraal bevond. Daarom ging hij zo snel naar een afkickklin­iek. Hij wist dat hij zijn problemen goed moest aanpakken.”

Dat McPartlin zo snel hulp had gezocht, was één van de redenen dat de rechter coulance toonde bij het vellen van een oordeel. Ant ging overigens ook flink door het stof tijdens de zitting. “Ik heb er veel spijt van dat ik dit heb gedaan. Ik schaam mij en ik vind het afgrijseli­jk dat dit is gebeurd. Ik neem volledige verantwoor­delijkheid hiervoor en ik wil mij verontschu­ldigen tegenover alle betrokkene­n. Ik heb specialist­ische hulp gezocht om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt.” De laatste aflevering­en van zijn succesvoll­e tv-show Saturday Night Takeaway werden daardoor alleen door Declan ‘Dec’ Donelly gepresente­erd.

(De Telegraaf/ Foto: The Pool)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname