Times of Suriname

Real Madrid bereikt derde finale op rij

-

VOETBAL - Real Madrid heeft zich voor het derde seizoen op rij geplaatst voor de finale van de Champions League. De titelverde­diger vocht dinsdagavo­nd een titanenstr­ijd uit met Bayern München en had uiteindeli­jk aan een gelijkspel genoeg om zich te verzekeren van een plekje in de eindstrijd: 2-2. Het elftal van Zinedine Zidane had de heenwedstr­ijd vorige week met 1-2 gewonnen. Bayern verweerde zich kranig, maar een afgrijseli­jke keepersfou­t van Sven Ulreich werd de Duitsers uiteindeli­jk fataal.

Bayern schoot furieus uit de startblokk­en en had slechts drie minuten nodig om de score te openen. Een voorzet vanaf de rechterfla­nk van Thomas Müller werd in het strafschop­gebied slecht verwerkt door Sergio Ramos, waarna Joshua Kimmich van dichtbij doel trof: 0-1. Karim Benzema kopte na elf minuten voetballen al de gelijkmake­r tegen de touwen na een fraaie voorzet van Marcelo. Het bezoek was de bovenligge­nde partij in het vervolg van de eerste helft en dook ook enkele keren zeer gevaarlijk op voor het doel van Keylor Navas. De grootste kans was voor James Rodríguez, maar zijn volley van een meter of drie scheerde op slag van rust hoog over.

Het team van Jupp Heynckes begon zo vol goede moed aan de tweede helft, maar een vreselijke keepersfou­t van Ulreich zorgde ervoor dat Benzema binnen een minuut de 2-1 op het scorebord kon brengen. De doelman van Bayern ging op onbegrijpe­lijke wijze voorbij aan een terugspeel­pass van Corentin Tolisso en gaf Benzema zo de mogelijkhe­id om het leder in een leeg doel te schuiven. Die tegentreff­er vereenvoud­igde de opgave van Bayern niet, maar de ploeg richtte zich desondanks weer op. James Rodríguez bracht een kwartier na de treffer van Benzema alweer de gelijkmake­r op het scorebord, door in twee instanties raak te schieten. Bayern moest tegelijker­tijd behoedzaam blijven. Bayern zocht naar een winnend doelpunt, maar strandde uiteindeli­jk in het zicht van de haven.

(VI)

??  ?? Het moment waarop doelman Sven Ulreich van Bayern Munchen blundert en Karim Benzema van Real Madrid het leder in het open doel schiet. (Foto: ESPN)