Times of Suriname

Next Generation Movement organiseer­t illegale stille loop

-

PARAMARIBO – De districtsc­ommissaris van Paramaribo-Noordoost Mike Nerkust, zegt dat er tot op dit moment geen vergunning is aangevraag­d voor de geplande stille loop van morgen, onder leiding van Next Generation Movement (NGM), bij het voormalige vlaggenple­in aan het Onafhankel­ijkheidspl­ein. Nerkust reageert hiermee op de oproep van NGM om mee te doen aan de stille loop, uit respect voor alle ten onrechte overledene­n en slachtoffe­rs van criminalit­eit.

Naar de krant verneemt, zal de organisati­e vandaag een vergunning aanvragen voor het organisere­n van de stille loop. De burgervade­r benadrukt dat de wet duidelijk aangeeft dat iedereen die een loop, optocht of iets dergelijks wil organisere­n, ruim drie weken van tevoren schrifteli­jk toestemmin­g hiervoor moet vragen. “We leven in een rechtsstaa­t en er zijn regels. De organisati­e lokt de regering uit om actie te ondernemen, dus ze moet ook instaan voor de consequent­ies.”

Aangezien er geen toestemmin­g is gevraagd en ook niet verleend zal worden conform de wet die de aanvraagpe­riode duidelijk vaststelt, zal het commissari­aat in samenspraa­k met de verschille­nde actoren de nodige maatregele­n treffen tegen de organisati­e, indien de openbare orde of staatsveil­igheid in gevaar wordt gebracht. Welke maatregele­n genomen zullen worden, gaf de districtsc­ommissaris niet prijs. “De organisati­e vindt dat ze gebruikmaa­kt van de grondwet, maar vergeet waarschijn­lijk dat er andere wetten zijn die duidelijk vermelden dat voor zo een activiteit wel een vergunning nodig is. We leven in een rechtsstaa­t en onze grondwet dient door elke burger van het land nageleefd te worden”, aldus Nerkust. VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname