Times of Suriname

Vervolg van pagina 1: Haven gisteren uren...

-

Enkele inklaarder­s gaven gistermorg­en aan zeer ontstemd te zijn over het feit dat de bond een spoedverga­dering had gepland, omdat volgens hen hierdoor zowel de import als export nadelige gevolgen zou ondervinde­n. Zij waren later op de dag echter opgelucht, toen bekend werd dat de douane zou doorwerken tot 18.00 uur. Volgens de inklaarder­s is hierdoor de schade tot een minimum beperkt.

Ook Faizel Baarn, hoofd van de Luchtvaart­dienst, zegt dat op de luchthaven er gisteren geen noemenswaa­rdig verschil was te merken als gevolg van de spoedverga­dering van de Douane. “Alles is normaal afgehandel­d en de luchtvaart­sector heeft geen last ondervonde­n van de activiteit­en van de Douane”, zegt Baarn. Het management­team en de vier rechercheu­rs van de Douane hebben maandag een schrijven van het Ministerie van Financiën ontvangen, met de mededeling dat zij ontlast zijn uit hun functie en thuis mogen blijven met behoud van hun salaris.

Iwan Wekker, een van de personen die is ontlast, zegt in een reactie aan de krant dat hij per resolutie van de president is benoemd in de functie. “Als ik ook vervangen moet worden, ga ik ervan uit dat dit ook per resolutie van de president aan mij moet worden medegedeel­d en niet via een brief van het ministerie. Tot op dit moment heb ik nog niets van de president ontvangen, dus het is maar afwachten”, aldus Wekker. VRT/MN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname