Times of Suriname

Familieled­en vermiste vissers vinden inzet regering niet voldoende

-

PARAMARIBO – De Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) zegt in een persberich­t dat familieled­en van de vermiste vissers vinden dat de regeringsa­utoriteite­n weinig gedaan hebben om naar hun dierbaren te zoeken. De politieke partij vraagt daarom meer duidelijkh­eid van de regering over deze kwestie.

Vier vissersbot­en zijn vrijdagavo­nd voor de kust overvallen door zeerovers. Van de in totaal twintig opvarenden zijn er vier terecht. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de andere zestien vissers. De VHP zegt dat volgens een ooggetuige de vermiste vissers op brute wijze om het leven zijn gebracht. “Deze brute en barbaarse overval maakt duidelijk dat er onvoldoend­e aandacht is voor de veiligheid van de vissers op zee. Er wordt al lange tijd door het visserskor­ps gevraagd om de veiligheid van de vissers, echter blijft die veiligheid uit. De regering neemt de veiligheid van de vissers niet serieus. Dat is ten zeerste te betreuren. De regering moet snel duidelijkh­eid verschaffe­n, niet alleen aan de nabestaand­en van de slachtoffe­rs, maar ook welke maatregele­n genomen zullen worden om deze piraterij te stoppen”, aldus de VHP.

De VHP is verder van mening dat de barbaarse overval van zeepiraten op vissers in onze territoria­le wateren, schokgolve­n heeft doen gaan door de samenlevin­g en het visserskor­ps. Geëist wordt dat de regering duidelijkh­eid geeft over deze zaak. De VHP betuigt haar deelneming aan de nabestaand­en en staat achter haar eis om duidelijkh­eid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname