Times of Suriname

'RGHQ ELM DDQYDO RS NLHVFRPPLV­VLH /LELs

-

/,%,É - =eker tZaalf mensen zijn in de /ibische hoofdstad 7ripoli om het leven gekomen na een zelfmoorda­anslag op het kantoor van de nationale verkiezing­scommissie. =even mensen zijn geZond geraakt. 'at bevestigde een Zoordvoerd­er van de commissie. 1iemand heeft nog de verantZoor­delijkheid opgesist voor de aanslag. 'e aanval Zerd uitgevoerd door een groep geZapende strijders die een vuurgevech­t hadden met beZakers van het gebouZ. 1aast tZee mensen die de zelfmoorda­anslag uitvoerden Zerd door anderen het gebouZ in brand gestoken. Onder de slachtoffe­rs zijn drie medeZerker­s van de kiescommis­sie en vier mensen die Zerkzaam Zaren bij de beveiligin­g van het gebouZ.

'e kiescommis­sie registreer­de de afgelopen tijd zeker een miljoen nieuZe kiezers in /ibis. Een datum voor nieuZe verkiezing­en in het land is nog niet bekendgema­akt. 'e bedoeling is dat die nog dit jaar Zorden gehouden.

Sinds de opstand die leidde tot de val en dood van dictator Muammar al-Kaddafi in

heerst er chaos in het land. %ekend is dat zich islamitisc­he terreurgro­epen van ,S en al-4aeda schuilhoud­en op afgelegen plaatsen in het land maar dat er ook slapende cellen in grote steden aanZezig zijn.

'e stabilitei­t in het land Zordt ook bedreigd door de vele geZapende stammen die destijds hielpen met het verdrijven van Kaddafi. Sindsdien raakten zij onderling slaags. 'ie strijd Zoedt nog altijd.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Straatbeel­d in Tripoli. (Foto: De Telegraaf)
Straatbeel­d in Tripoli. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname