Times of Suriname

6SHFLDDO DDQNODJHU 0XHOOHU VWHOGH YRRU 7UXPS WH GDJYDDUGHQ

-

VS - Speciaal aanklager 5obert Mueller heeft begin maart geopperd dat de $merikaanse president 'onald 7rump kan Zorden gedagvaard als hij Zeigert mee te Zerken aan het 5uslandond­erzoek. 'at heeft 7rumps oud-advocaat John 'oZd Zoensdag gezegd. 'oZd bevestigt daarmee berichtgev­ing over de beZuste vergaderin­g tussen Mueller en de advocaten van de president in The Washington Post. Volgens de krant die zich baseerde op vier anonieme bronnen die bij de vergaderin­g betrokken Zaren zeiden de advocaten van 7rump dat de president geen verplichti­ng heeft om met het team van Mueller te praten over de mogelijke banden tussen zijn medeZerker­s en 5usland. Mueller sprak daarop de gedachte uit dat 7rump altijd kan Zorden gedZongen te getuigen met een dagvaardin­g. ³'it is geen spelletje. Jullie kloten met het Zerk van de president van de Verenigde Staten´ beet 'oZd de onderzoeke­rs toen naar eigen zeggen toe. +ij is overigens niet meer in dienst als advocaat van 7rump - tZee Zeken na de ontmoeting in maart stapte hij op.

1a de vergaderin­g Zerd afgesproke­n dat het team van Mueller de advocaten van de president zou voorzien van meer specifieke informatie over de onderZerpe­n Zaarover ze 7rump Zillen ondervrage­n. 'ie informatie Zerd door een van de advocaten Ja\ SekloZ gebruikt om een lijst met vragen op te stellen die 7rump naar de inschattin­g van zijn juristen zou krijgen.

'e lijst van SekloZ lekte uit en Zerd maandag gepublicee­rd door The New York Times. 'e vragen op de lijst hebben duidelijk tot doel een gedetaille­erd beeld te schetsen van de relaties tussen 7rump en zijn medeZerker­s en kabinetsle­den en zijn vermeende pogingen invloed op het 5uslandond­erzoek uit te oefenen.

Mueller en zijn team richten zich met nadruk op gebeurteni­ssen die veel ophef veroorzaak­ten zoals het ontslag van )%,-directeur James &ome\ en het besluit van justitiemi­nister Jeff Sessions om zich terug te trekken uit het 5uslandond­erzoek nadat bekend Zerd dat hij ontmoeting­en met de 5ussische ambassadeu­r geheim had gehouden. Ook Zorden tegenstrij­dige verklaring­en die het :itte +uis in het verleden op verschille­nde terreinen gaf nader onder de loep genoemen. 7rump heeft het 5uslandond­erzoek in het verleden meerdere keren een µheksenjac­ht¶ genoemd. +ij herhaalde die beschuldig­ing dinsdag op Twitter. ³Er Zas geen samenzZeri­ng dat is een verzinsel en er is geen belemmerin­g van de rechtsgang dat is voorgekook­t en een valstrik . :at er Zel is zijn onderhande­lingen met 1oord-Korea over kernoorlog onderhande­lingen met &hina over handelstek­orten onderhande­lingen over 1$)7$ 1oord-$merikaans vrijhandel­sverdrag en veel meer. +eksenjacht ´

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname