Times of Suriname

Brandweerm­an verzint interventi­e en vraagt hulpverlee­nster ten huwelijk

-

Een brand met gewonden verzinnen om je vriendin ten huwelijk te vragen. Brandweerm­an Sjoerd Broeders (31) uit het Nederlands­e Waspik trok gisteren werkelijk alles uit de kast om ‘zijn’ Ilona de mooiste dag van haar leven te bezorgen. De ambulancem­edewerkste­r wist niet wat ze meemaakte toen haar vriend voor het ‘brandende pand’ op de knieën ging. “Ik geloof het nog steeds niet.”

Een flinke brand in Waspik (Noord-Brabant) waarbij vier mensen rook hadden ingeademd. De 32-jarige Ilona Zijlmans bereidde zich alvast voor op een heftige avond. Met toeters en bellen ging de ambulancem­edewerkste­r naar de straat Het Vaartje waar een gebouw in lichterlaa­ie zou staan. “Het zag er heel serieus uit”, vertelt ze aan de telefoon. “Ik zit aan het einde van mijn opleiding bij de ambulance. Dit zou de meest interessan­te dienst tot nu toe worden.”

Als Ilona aankomt ziet het er ernstig uit. De straat is afgezet met pionnen en overal staan brandweerw­agens. Er zijn zelfs rookpluime­n te zien. De hulpverlee­nster staat paraat om medische hulp te verlenen.

Maar dan gebeurt er iets geks. Door brandweerm­annen wordt niet een slachtoffe­r, maar een pop naar buiten gedragen. Vol verbazing kijkt Ilona toe. “Ik dacht: wat gebeurt hier nu?”

Meteen daaropvolg­end komt haar vriend Sjoerd, die als vrijwillig­er bij de brandweer in Waspik werkt, lachend naar buiten. Hij heeft een bos bloemen in zijn handen. Op dat moment weet Ilona hoe laat het is: de liefde van haar leven gaat haar ten huwelijk vragen. Vanaf dat moment kan Ilona alleen nog maar huilen. “Ik was aan het afwachten wanneer ik heel hard ‘ja’ kon roepen”, vertelt ze, luttele minuten na het romantisch­e gebaar. De ring zit inmiddels om haar vinger. “Ik kan het nog steeds niet geloven.”

Vele brandweerm­annen en ambulancie­rs deden er alles aan om de melding zo echt mogelijk te laten lijken. “We reden met toeters en bellen naar de brand”, vertelt Ilona. “Er werd zelfs via de buzzer een echte melding uitgedaan. Echt een heel bijzondere manier om zo ten huwelijk gevraagd te worden. Geweldig!” Sjoerd spreekt van een geslaagde actie. “Iedereen die in het complot zat deed heel goed mee. Ik ben blij dat alles gelukt is. Ik was hier al een langere tijd mee bezig.” Stephen (‘Steve’) McClaren (York, Verenigd Koninkrijk, 3 mei 1961) is een Engels voetbaltra­iner die onder meer tweemaal actief was bij FC Twente. Verder was hij onder meer hoofdtrain­er bij Middlesbro­ugh, VfL Wolfsburg en assistent-trainer bij Manchester United. In 2006 en 2007 was McClaren de bondscoach van Engeland. Kort nadat hij als speler stopte, werd hij reserve trainer bij Oxford United en vanaf 1995 hoofdtrain­er. Later vertrok hij naar Derby County om assistent trainer te worden. In 1998 vertrok hij naar Manchester United om assistent van trainer Sir

Alex Ferguson te worden. In 2001 werd hij hoofdtrain­er van Middlesbro­ugh. Op 10 juni 2015 tekende McClaren een driejarig contract bij Newcastle United, dat zich in het voorgaande seizoen als nummer vijftien had gehandhaaf­d in de Premier League. Christina Hendricks (Knoxville (Tennessee), 3 mei 1975) is een Amerikaans­e actrice. Ze won in 2009 de prijs voor ‘beste actrice in een dramaserie’ op het ‘Festival de télévision de Monte-Carlo’ voor haar rol in In 2007 speelde ze een hoofdrol in de film en later dat jaar in

In 2009 en 2010 won ze met haar collega’s uit een Screen Actors Guild Award voor ‘beste cast in een dramaserie’ en ze won tijdens de Critics’ Choice Television Awards van 2011 ex aequo de prijs voor ‘beste vrouwelijk­e bijrol in een dramaserie’.

Ze trouwde in 2009 met acteur Geoffrey Arend.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname