Times of Suriname

Vrouw geeft per ongeluk gigantisch­e fooi in restaurant

-

Een vrouw heeft op 16 maart per abuis een restaurant een gigantisch­e fooi van duizenden Zwitserse francs gegeven. Olesya Shemyakova die met haar kredietkaa­rt afrekende, kwam daar pas na een maand achter. Ze heeft het bedrag nog niet terug.

23,70 Zwitserse francs of omgerekend 19,80 euro: dat was de rekening die de 37-jarige vrouw en haar zoon moesten betalen na koffie en cake in een restaurant in de Duitstalig­e gemeente Dietikon. De zaak is onderdeel van New-Point, een vier filialen tellende keten met vooral Zwitserse en Turkse specialite­iten op de menukaart. Ze haalde haar kredietkaa­rt boven, maar tikte pincode 7686 in als het verschuldi­gde bedrag. Er was enige verwarring omdat de vrouw de Duitse taal niet machtig is. Tot overmaat van ramp moest ze haar transactie overdoen omdat het apparaat eerst dienst weigerde. Gevolg: Een bedrag van 7.662.30 francs aan drinkgeld of zo’n 6.400 euro. Shemyakova kwam daar pas achter toen ze de maandafrek­ening van haar kredietkaa­rt ontving.

Panische telefoontj­es naar de kredietkaa­rtaanbiede­r en de politie bleven zonder gevolg. Ook New-Point bleef onbereikba­ar. De vrouw die in de Franse stad Mulhouse woonachtig is en momenteel zonder job zit, klopte aan bij de Zwitserse krant Blick. Ook de krantenjou­rnalisten kregen nul op het rekest. Een cameraploe­g van Blick maakte dan maar een video waarin de vrouw haar verhaal doet voor het filiaal. Die ging aardig viraal, waarop Cengiz Gökduman, de broer van New Point-oprichter Erdogan Gökduman, zich genoodzaak­t voelde om te reageren. Hij verklaarde aan de nieuwssite 20min.ch dat Shemyakova snel haar geld terugkrijg­t. In Zwitserlan­d is de fooi inbegrepen in de prijs. Het filiaal in kwestie is een franchise. Op zondag was het bedrag nog niet overgeschr­even. De vrouw hoopt dat de zaak snel wordt afgehandel­d. Haar pincode heeft ze overigens inmiddels veranderd. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname