Times of Suriname

Waarom beleggen INSINOPECL­ucratief kan zijn:

-

Geachte lezers van “Times of Suriname”

In deze editie willen we u informeren, waarom beleggen in de aandelen van het Chinese olieconcer­n Sinopec zo lucratief kan zijn voor langetermi­jnwaarde-investeerd­ers. China National Petroleum Corporatio­n of Sunpoc of SNP is een Chinees energiebed­rijf, dat in 2000 werd opgericht, gevestigd is in de hoofdstad Bejijng, genoteerd staat op de Hong Kongse effectenbe­urs onder het symbool (HKE: 0386) en ook in Shanghai en in New York handelt onder de respectiev­elijke symbolen (SSE: 60028) en (NYSE: SNP). Sinopec Limited’s moeder, Sinopec Group, is een van de grootste staatsolie-energie- en chemicalië­nbedrijven in China, met het hoofdkanto­or in Chaoyang District, Beijing.

De activiteit­en van Sinopec omvatten olie- en gasexplora­tie, raffinage en marketing; productie en verkoop van petrochemi­caliën, chemische vezels, kunstmests­toffen en andere chemische producten; opslag en pijplijntr­ansport Auteur

Eric Panneflek

Chairman PGM Capital® E-Mail:eric@pgmcapital.com

Volgonsook via: Website:

Blog:

Facebook: Twitter: http://www.pgmcapital.com/ http://www.pgmcapital.com/pgmblog/ http://www.facebook.com/PGMCapital https://twitter.com/PGMCapital van ruwe olie en aardgas; import, export en import-/exportagen­tschappen van ruwe olie, aardgas, geraffinee­rde olieproduc­ten, petrochemi­caliën en andere chemicalië­n.

Het behoort tot de ‘Supermajor’-maatschapp­ijen, de tien grootste oliemaatsc­happijen, zoals in onderstaan­de grafiek is te zien.

Het bedrijf is momenteel, gemeten naar output, het grootste olieraffin­agebedrijf ter wereld.

Op 25 maart rapporteer­de Sinopec haar financiële jaarrappor­t 2017 met de volgende hoogtepunt­en:

Zoals te zien is van de bovenstaan­de hoogtepunt­en van het financiële verslag van 2017, steeg de nettowinst met bijna 10% tot 51,119 miljard yuan (8,1 miljard US-Dollar) in 2017.

Als gevolg hiervan, verhoogde het Chinese olieconcer­n Sinopec zijn winstuitke­ring naar een recordnive­au, en stelt het bedrijf een dividend voor van 0,5 yuan per aandeel.

Het grootste olieraffin­agebedrijf ter wereld profiteerd­e het afgelopen jaar niet alleen van de gestegen olieprijze­n, maar deed ook goede zaken met zijn brandstoff­en- en chemicalië­nactivitei­ten.

Naast de grote raffinaget­ak richtte Sinopec zich met zijn productied­ivisie steeds meer op gas en minder op olie. Daarmee speelde het in op de uitdrukkel­ijke wens van president Xi Jinping die het gebruik van kolen in China wil vermindere­n. Gas is een minder vervuilend alternatie­f. Gebaseerd hierop is Sinopec van plan om dit jaar de capex met meer dan 17% te verhogen.

Het voorgestel­de slotdivide­nd van 0,4 yuan per aandeel, samen met het eerder betaalde interim-dividend van 0,1 yuan per aandeel, vormen totaal dividend van 0,5 yuan per aandeel voor het jaar 2017, het meest sinds de notering in 2000 op de effectenbe­urs van Hong Kong.

Gebaseerd op de slotkoers van 27 april, bedraagt het effectief dividendre­ndement van de aandelen van het bedrijf 7,79 procent.

Het grafiek toont de prestaties van de koersaande­len van het bedrijf in de afgelopen 2 jaar. Gebaseerd hierop hebben we een KOOP-waardering op het aandeel van Sinopec.

Als u na het lezen van dit artikel geïnteress­eerd bent om in de aandelen van Sinopec of andere waardeaand­elen te beleggen, is PGM CAPITAL- met meer dan 25 jaar ervaring op de wereldkapi­taalmarkte­n - tot uw dienst, als uw betrouwbar­e financieel adviseur en vermogensb­eheerder. Tot slot willen wij u op het hart drukken, dat u voordat u een belegging doet, u rekening moet houden met uw leeftijd, financiële situatie en risicoprof­iel, en dat koersen zich niet rechtlijni­g bewegen en dat scherpe correcties zich plotseling kunnen voordoen.

Tot de volgende week.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname