Times of Suriname

Vrijlating van door Noord-Korea vastgezett­e Amerikanen op komst

-

NOORD-KOREA - De vrijlating van drie Amerikaans­e staatsburg­ers die vastzitten in Noord-Korea is op komst. De Noord-Koreanen zouden twee maanden geleden besloten hebben om de Amerikanen vrij te laten. De Noord-Koreaanse minister van Buitenland­se Zaken, Ri Yong Ho, zou de vrijlating hebben voorgestel­d tijdens zijn bezoek aan Zweden in maart, meldt CNN op basis van een bron die betrokken is bij de onderhande­lingen. De voormalig gezant voor Noord-Korea van de VS, Joseph Yun, riep het regime in Noord-Korea eerder al op een positief signaal af te geven door de drie Amerikaans­e gevangenen vrij te laten in de aanloop naar de top tussen Noord-Korea en de VS. De drie Amerikanen waar het om gaat zijn zakenman en zendeling Kim Dong-chul en Kim Sang-dok en Kim Hak-song, die beiden aan de universite­it in Pyongyang werkten. De mannen zitten al maanden vast in NoordKorea.

Trump, die de eerste zittende Amerikaans­e president wordt die een ontmoeting heeft met een Noord-Koreaanse leider, zei vorige maand al dat zijn regering er alles aan is gelegen om de drie Amerikanen terug te krijgen. Amerikaans­e overheidso­fficials laten echter weten dat de vrijlating van het drietal niets te maken heeft met, of afdoet aan, het het belangrijk­ste onderwerp van de onderhande­lingen: ontmanteli­ng van Noord-Korea’s nucleaire arsenaal. (AD)

 ??  ?? De Noord-Koreaanse minister van Buitenland­se Zaken, Ri Yong Ho, zou de vrijlating hebben voorgestel­d. (Foto: Reuters)
De Noord-Koreaanse minister van Buitenland­se Zaken, Ri Yong Ho, zou de vrijlating hebben voorgestel­d. (Foto: Reuters)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname