Times of Suriname

/DJHUH RP]HW YRRU $KROG 'HOKDL]H

-

A067(5DA0 Ahold Delhaize presenteer­t woens dag voorbeurs naar verwach ting een hogere kwartaalwi­nst op een lagere omzet dan een jaar eerder. Dat is althans de voorspelli­ng van analisten die het supermarkt­concern zelf heeft geraadplee­gd. 0arktvorse­rs rekenen in doorsnee op een omzet van

miljard euro voor de eer ste drie maanden van dit jaar tegen miljard een jaar eerder. 2nder de streep blijft daarvan een nettowinst over van miljoen euro zo is de verwachtin­g. ,n dezelfde peri ode vorig jaar was dat netto resultaat miljoen euro. De onderligge­nde operatione­le winst dus zonder bijzondere baten en lasten daalt naar verwachtin­g van miljoen naar miljoen euro. %ij de presentati­e van de kwar taalcijfer­s is het ook de vraag wat de plannen van Ahold Delhaize voor de %elgische markt zijn.

7opman Dick %oer kondigde in februari aan een nieuwe strategie voor het land te ont wikkelen omdat de opbreng sten in %elgis nagenoeg vlak bleven en de winstgeven­dheid er flink terugliep. De kenners verwachten dat de kwartaal opbrengste­n in het thuisland van Delhaize op vergelijkb­are basis met procent zijn toe genomen.

1aast de cijfers zullen in vesteerder­s ook gewnteres seerd zijn naar de bescher mingsconst­ructie van Ahold Delhaize tegen overnames of opsplitsin­gen. ,nvesteerde­r &,A0 wil dat aandeelhou ders mogen stemmen over voortzetti­ng van die zogehe ten µgifpil¶. Ahold Delhaize zelf zegt voor het einde van dit jaar met een beslissing te komen over de constructi­e. %eleggers kijken ook naar aanwijzing­en over de koers die )rans 0uller opvolger van topman Dick %oer zal varen. =ijn benoeming per

juli werd over het algemeen goed ontvangen. .enners denken niet dat er grote stra tegische veranderin­gen onder de nieuwe bestuurder staan te gebeuren.

(De Telegraaf/ Foto: BNR Nieuwsradi­o)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname