Times of Suriname

(GerVon teYreGen Pet GeEXXtMaar

-

V2E7BA/ - Ederson 0oraes kan reeds terugkijke­n op een geslaagd debuutjaar in het shirt van 0anchester &it\. De Braziliaan­se doelman wist na zijn komst van Benfica direct met zijn nieuwe werkgever beslag te leggen op het kampioensc­hap in de Premier /eague en oogstte bovendien al de nodige lof met zijn manier van keepen. 0oraes zegt te genieten van de druk die op zijn schouders rust.

1adat 0anchester &it\ afgelopen zomer liefst veertig miljoen euro neertelde voor de 2 -jarige doelman, ontstonden er direct hoge verwachtin­gen in Engeland. ³1atuurlijk voel ik de druk. Druk is er altijd, vooral bij een club als 0anchester &it\ en gezien onze speelstijl´, wordt hij dit weekeinde geciteerd door diverse Engelse media. 2fschoon 0oraes het doel van 7he &itizens verdedigt, verwacht manager Josep *uardiola van zijn sluitpost ook een significan­te bijdrage in de opbouw.

³Ik denk dat je een grote persoonlij­kheid moet hebben om op die manier te voetballen: om de opbouw te beginnen en risico’s te nemen in je passes, zonder bang te zijn fouten te maken´, zegt 0oraes daarover. ³0aar ik houd van de manier waarop we voetballen. Ik houd er echt van risico’s te nemen en ben dol op de druk. Ik houd ervan om een lastige pass te versturen. Het geeft de overige spelers vertrouwen tijdens de wedstrijd.´

0oraes’ voorbeeld is Rogprio &eni, oud-doelman van Smo Paulo. &eni wist gedurende zijn loopbaan vanuit voornameli­jk standaards­ituaties meer dan honderd doelpunten te maken. ³:e hebben bij 0anchester &it\ andere spelers die de vrije trappen en strafschop­pen nemen´, lacht de keeper. ³Ik moet het doel verdedigen, ballen pakken en doelpunten voorkomen. 0aar het is zeker mogelijk op een dag te scoren vanuit mijn eigen strafschop­gebied. In de jeugdoplei­ding van Benfica is dat me al eens gelukt. Als me dat hier ook zou lukken, dan zou dat me erg blij maken, al is het misschien onwaarschi­jnlijk.´ (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname