Times of Suriname

2SHQOXFKWP­XVHXP GUHLJW WH VOXLWHQ

-

COMMEWIJNE - Het openluchtm­useum Fort Nieuw Amsterdam dreigt te sluiten, omdat het museum het financieel moeiliMN heeIt en nauweliMNs het hooId EoYen water Nan houden *erard AlEerga, directeur Yan het museum, ]egt dat de oYerheid YanaI de suEsidie Yan 65' dui]end niet heeIt Eetaald Het museum heeIt daarnaast geen eigen geld om ]iMn personeel uit te Eetalen en heeIt daarom eind IeEruari ]eYen medewerNer­s EedanNt Maar de directie ]iet nu geen andere oplossing meer, dan de deuren Yan het openluchtm­useum te sluiten

9olgens de directeXr kent Ket PXseXP een beKoorlijk­e terXgval van Ket aantal be zoekers in de aIgeloSen Seri ode. 9olgens statistiek­en was Ket aantal bezoekers in rond de dXizend terwijl in

Ket nog oS dXizend stond. ³Dit is ook de reden dat wij als PXseXP Ket niet redden oP ons Sersoneel Xit te betalen dXs Kebben we Poeten aanSassen´ zegt $l berga. De directeXr zegt dat er in eerste instantie besloten was oP Ket PXseXP alleen oS werkdagen van .

. XXr oSen te KoXden. 9anwege de vele bezoeken in Ket weekend is er tocK besloten oP in die Seriode oSen te zijn en Ket Sersoneel in te kriPSen. %ij Ket PX seXP waren veertig Pensen werkzaaP van wie dertien in loondienst zijn bij Ket 0i nisterie van 2nderwijs :e tenscKaS en &XltXXr veertien in dienst van Ket 0inisterie van %innenlands­e =aken en dertien Pedewerker­s die door Ket PXseXP zelI wor den betaald. Hiervan zijn zeven Pedewerker­s die door Ket PXseXP werden betaald bedankt. 9olgens $lberga KoeIt Ket PXseXP niet te slXiten als de overKeid zicK aan de be loIte KoXdt. $sKwin $dKin toenPalige Pinister van 2n derwijs :etenscKaS en &Xl tXXr tKans viceSresid­ent Kad naPens de regering belooId dat de dertien Pedewerker­s die door Ket PXseXP worden betaald in loondienst geno Pen zoXden worden. 0aar er is nooit iets Kiervan te recKtgekoP­en. $lberga zegt dat $dKin vorige Paand nog belooId KeeIt dat er gekeken zal worden naar een oSlos sing oP Ket PXseXP Xit deze Sositie te Kalen.

$lberga zegt dat Ket PXseXP wel Keel veel doet oP tocK geld binnen te Kalen oP een en ander te bekostigen Paar dat de sXbsidie nodig is. Hij geeIt aan dat voor de sXb sidie een financieel verslag overgelegd Poet worden. ³$lle stXkken Kebben wij oP te overleggen Paar een accoXntant­sverslag kost al rXiP 65D dXizend. $ls wij Ket Sersoneel ook Poeten betalen KoXden we dan niets over van de sXbsidie. 2nkos ten zijn Peer dan sXbsidie.

Lees verder op pagina 2.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname