Times of Suriname

Ook Guyana biedt steun aan slachtoffe­rs vissersram­p

-

PARAMARIBO - In navolging van Suriname biedt ook Guyana steun aan de vissers van de ramp van 28 april en hun familie. Onze minister van Landbouw,Veelteelt en Visserij alsook de minister van Publieke Veiligheid van Guyana, Khemraj Ramjattan, geven aan dat de slachtoffe­rs en hun familieled­en de nodige steun zullen krijgen.

Het zal dan een combinatie zijn van financiële, morele en psychische steun.

De steun zal volgens de minister van Guyana afhangen van wat de families en de slachtoffe­rs zelf willen. Indien de mensen besluiten terug te keren naar Guyana, zullen ze vanuit de Guyanese overheid de nodige ondersteun­ing hierbij krijgen.

Jerry Slijngard, coördinato­r van het Nationaal Coördinati­e Centrum en Rampenbehe­ersing (NCCR), zegt dat de slachtoffe­rs en de familieled­en van de overige vermiste vissers trauma care van het NCCR zullen krijgen. De NCCR-coördinato­r zegt dat de hulp zal afhangen van wat de mensen zelf willen, maar hij kan op dit moment geen verdere uitspraak hierover doen. De behoefte van de slachtoffe­rs zal bepalen welk steun ze zullen krijgen.

Rajiv Ramsahai, voorzitter van de NDP-jongeren van Commewijne, geeft aan dat de organisati­e het afgelopen weekend 25 gezinnen heeft voorzien van voedselpak­ketten. “We willen kijken of we de gezinnen over een week weer kunnen voorzien van een voedselpak­ket. We doen dit, omdat de belangrijk­ste kostwinner­s van de gezinnen het doelwit zijn geworden van een brute roofoverva­l op zee”, stelt de voorzitter.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname