Times of Suriname

Rechter geeft jongemanne­n gouden kans

-

PARAMARIBO – Rechter Ingrid Lachitjara­n gaf Sersinio K en Natanael V die verdacht worden van diefstalle­n, gisteren een gouden kans. Zij stelde hen voorlopig in vrijheid omdat Natanael V nog naar school gaat en Sersinio K een goede baan heeft.

Lachitjara­n hield de jongemanne­n voor dat de zaak nog niet is afgelopen. Zij verwacht hen op elke zitting wanneer hun zaak voorgaat om aanwezig te zijn. Sersinio K bekende gisteren dat hij samen met Natanael V twee bromfietse­n wegnam en ook een telefoon. Sersinio K verklaart dat Natanael V zijn buurjongen is die hij vier jaar kent.

Op 23 januari ging hij samen met zijn buurjongen naar Lelydorp. Zij wilden niet lopen en pikten een bromfiets weg. Volgens Sersinio K nam hij de bromfiets mee naar huis en sloopte die samen met Natanael V. Een deel van de onderdelen werd verkocht en een ander werd weggegeven. Hij hield SRD 200 over en gaf SRD 100 aan Natanael V. Ook namen zij samen een bromfiets van een meisje weg bij een restaurant. Op een vraag van rechter Ingrid Lachitjara­n zei de verdachte geen kleptomaan te zijn. “Ik deed zulke dingen niet”, zei Sersinio K. Ook stal hij een telefoon die hij zag. Achteraf bleek dat het toestel niet werkte waardoor hij het weggooide. Hij bood de bromfietso­nderdelen te koop aan op Facebook. De verdachte zegt dat hij de bromfietse­n startte met een schroevend­raaier. Dit leerde hij van andere jongens. Natanael V weet slechts van twee bromfietse­n die gestolen zijn. Het was een verleiding waardoor hij mee deed. De rechter merkt op dat Natanael V zich niet distantiee­rde. Zij zegt dat de jongeman ook geld kreeg. Sersinio K betuigde spijt. Op 18 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname