Times of Suriname

Kenniskrin­g komt vandaag bijeen

-

PARAMARIBO – Kenniskrin­g (KK) heeft voor haar meeting vandaag twee thema’s gekozen, in verband met 145 jaar Hindostaan­se Immigratie die op 5 juni groots herdacht wordt. De inloop is om halfacht in het Lalla Rookh Gebouw 1 en er zal na de presentati­es gelegenhei­d zijn tot discussies en netwerken.

Er is onlangs een nationale commissie in het leven geroepen die bestaat uit de actieve vereniging­en die een landelijk programma hebben samengeste­ld. De gastspreke­rs, onder wie Radjen Baldew, voorzitter van stichting OHM tevens secretaris van de Natcom en Aniel Manurath, voorzitter van de CUS en Natcom zullen de activiteit­en belichten die van 27 mei tot en met 10 juni worden gehouden, terwijl historicus Maurits Hassankhan de te houden conferenti­e vanuit de Faculteit der Humanoria, ADEK zal toelichten. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t. Remond Pahladsing­h zal als energiedes­kundige en als nazaat van de immigrante­n een ontwikkeli­ngsmodel voor duurzame energie en schoonwate­r voor Suriname presentere­n. Hiermee hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan sectoren, waar er decenniala­ng getreuzeld wordt en alsmaar duurzame investerin­gen uitblijven.

Intussen is bekend dat de president van India op 19 juni een staatsbezo­ek brengt aan Suriname en de regering drukdoende is om de relatie te evalueren. Het is publieksge­heim dat sinds mei 2008 er bitter weinig schot in de bilaterale samenwerki­ng is gekomen door onze bureaucrat­ie, kortetermi­jndenken en dat niet alle neuzen in dezelfde richting wijzen.

Kenniskrin­g bestaat ruim 20 jaar met een zusterorga­nisatie in Nederland en netwerkgro­epen in Aruba, Curaçao, Guyana, India, Trinidad en de Verenigde Staten, is een vrijwillig­e netwerkkri­ng van topkader uit de academisch­e, overheid- en business community. Door op elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informatie­s en ontwikkeli­ngen over actuele, politieke en sociaal-economisch­e vraagstukk­en op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwissele­n, moeten KK-members in staat zijn hun individuel­e en groepsbela­ngen beter in te schatten, en richting eraan te geven. KK kent geen bestuur, maar een coördinati­eteam, geen penningen en vraagt daarom een vrijwillig­e (verplichte) bijdrage van SRD 20 ter dekking van kosten van die avond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname