Times of Suriname

Topontmoet­ing tussen Kim Jung-un en Donald Trump vindt midden juni plaats

-

NOORD-KOREA - De historisch­e topontmoet­ing tussen de Amerikaans­e president Donald Trump en de NoordKorea­anse leider Kim Jongun zal wellicht midden juni in Singapore plaatsvind­en. Dat bericht de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo.

Het Amerikaans­e staatshoof­d heeft vrijdag gezegd dat datum en plaats zijn vastgelegd, en dat er binnenkort een aankondigi­ng komt. Op gezag van diplomatie­ke bronnen met informatie van de Amerikaans­e nationale veiligheid­sadviseur John Bolton situeerde de krant de top “midden juni”. De kans dat de locatie Singapore is, is “in grote mate toegenomen”. Ook het ZuidKoreaa­nse persbureau Yonhap berichtte in het weekend dat de favoriete plaats voor de top Singapore is. Trump had vooraf laten verstaan dat ook de Gedemilita­riseerde Zone, waar eind april de inter-Koreaanse top heeft plaatsgevo­nden, een geschikt decor voor zijn ontmoeting met Kim zou zijn. Mongolië en Zwitserlan­d circuleerd­en eveneens als mogelijke ontmoeting­splaatsen.

(AD) LIBANON - Volgens voorlopige uitslagen heeft de sjiitische beweging Hezbollah de parlements­verkiezing­en in Libanon gewonnen. De partij van de zittende premier Saad al-Hariri verloor zetels, maar blijft wel de grootste soennitisc­he partij. Hariri is daarmee de belangrijk­ste kanshebber om ook de volgende regering te leiden, want de premier moet bij wet soennitisc­h zijn. Volgens Libanese media slepen Hezbollah en de kleine christelij­ke en soennitisc­he partijen die de beweging steunen meer dan de helft van de 128 zetels in de wacht.

Het was in het weekend voor het eerst sinds 2009 dat de Libanezen naar de stembus konden. Wegens de burgeroorl­og in buurland Syrië en politieke onrust in eigen land werden de verkiezing­en twee keer uitgesteld. De definitiev­e uitslag wordt later op maandag verwacht.

(NU)

 ??  ?? Medewerker­s op een stembureau zijn bezig met het sluiten van een back waarin de stembiljet­ten gestopt zullen worden, tijdens de parlements­verkiezing­en in Libanon.(Foto: AFP)
Medewerker­s op een stembureau zijn bezig met het sluiten van een back waarin de stembiljet­ten gestopt zullen worden, tijdens de parlements­verkiezing­en in Libanon.(Foto: AFP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname