Times of Suriname

Doden door bommen op paleis president Jemen

-

INDIA – In India, in het deelstaat Jharkhand, zijn op dezelfde dag in twee afzonderli­jke gevallen twee tienermeis­jes verkracht en daarna in brand gestoken. Het meest recente geval is een 17 jarige meisje die tijdens een bezoek bij haar familie is verkracht en in brand is gestoken door haar dader. Dit omdat zij weigerde te trouwen met de 19 jarige dader.

De man wilde met haar trouwen maar omdat het meisje aangaf nog niet klaar te zijn voor het huwelijk nam de man wraak. Hij wachtte totdat zij alleen was in het huis van de familieled­en en sloeg daarna toe. Hij brak in het huis, verkrachte haar en stak toen de woning in brand met haar erin. De man vluchtte daarna. Buurtbewon­ers die het meisje hoorden schreeuwen snelden toe voor hulp en brachten haar naar het ziekenhuis. Zij heeft op bijna 95% van haar lichaam ernstige brandwonde­n. De man werd op aanwijzing van de buren later door de politie aangehoude­n. De artsen hebben aangegeven dat alle organen van de zeventienj­arige normaal functioner­en en dat zij hoop hebben dat zij nog verder hersteld. Op dezelfde dag werd aan de andere kant van Jharkhand een zestienjar­ige meisje levend in brand gestoken nadat haar ouders bij de dorpsleide­rs een klacht hadden ingediend dat het meisje verkracht was geworden door anderen uit de buurt. De daders zouden het meisje uit haar huis hebben ontvoerd toen haar ouders naar een huwelijksf­eest waren. Twee mannen brachten haar naar een bos die dichtbij het dorp lag, verkrachte­n haar en lieten haar daar in hulpeloze toestand achter. De dorpsleide­rs liet aan de hand van de klacht van de ouders de daders 100 keer opzitoefen­ingen doen en een boete betalen van omgerekend $750. Hierna namen de daders wraak door de ouders te laten aftakelen en het meisje levend in brand te steken. In deze zaak heeft de politie intussen 14 verdachten aangehoude­n.

Ondanks de Indiase regering onlangs de wet heeft verscherpt blijven brute verkrachti­ngszaken zich voordoen in India. De nieuwe wet stelt vast dat vanaf nu de doodstraf zal worden gegeven aan verkrachte­rs die meisjes onder de twaalf jaar tot nu slachtoffe­r maken. Het Indiase volk komt al een tijdje in opstand tegen deze brute gevallen van verkrachti­ng en verwacht van de autoriteit­en dat er eindelijk harde maatregele­n worden getroffen in vooral de rurale gebieden om dit soort gevallen zoveel mogelijk te voorkomen of tegen te gaan. Enkele weken terug werden er al in verschille­nde delen van India protestact­ies gevoerd tegen de gewelddadi­ge verkrachti­ngen die in India voorkomen. Dagelijks worden er meer dan 100 gevallen van seksueel geweld bij de politie in India gerapporte­erd. JEMEN - Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen door luchtaanva­llen op het presidenti­eel paleis in de Jemenitisc­he hoofdstad Sanaa. De bombardeme­nten werden uitgevoerd door de militaire coalitie onder leiding van Saudi-Arabië. Volgens medische hulpverlen­ers en ooggetuige­n vielen er dertig gewonden.

Volgens berichten zou kort voor de aanslagen in het gebouw een bijeenkoms­t van Houthi-rebellen hebben plaatsgevo­nden. Het paleis van de verdreven president Abd-Rabbu Mansour Hadi is in handen van de rebellen. Hadi verblijft momenteel in ballingsch­ap in het Saudisch koninkrijk. De alliantie, onder leiding van Saudi-Arabië, steunt de internatio­naal erkende regering van Jemen en voert al meer dan drie jaar op aanvallen uit op de Houthirebe­llen. De opstandeli­ngen controlere­n grote delen van het noorden van het land en de hoofdstad Sanaa.

Door de bombardeme­nten komen herhaaldel­ijk veel burgers om het leven, maar de rebellen verzwakken niet. Vredesbesp­rekingen lijken op dit moment nog ver weg. De humanitair­e situatie in het door de burgeroorl­og geteisterd­e land is daarentege­n verwoesten­d. Miljoenen mensen lijden honger of zijn ziek.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De grote ravage na de bombardeme­nten op het presidenti­eel paleis in de Jemenitisc­he hoofdstad Sanaa. Door de aanslag zijn zes mensen om het leven gekomen.(Foto: EPA)
De grote ravage na de bombardeme­nten op het presidenti­eel paleis in de Jemenitisc­he hoofdstad Sanaa. Door de aanslag zijn zes mensen om het leven gekomen.(Foto: EPA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname