Times of Suriname

Suárez geeft toe

-

VOETBAL - Luis Suárez stond zondagavon­d aan de basis van de tweede Barcelonat­reffer van de avond. De Uruguayaan bediende Lionel Messi, maar leek eerst een overtredin­g te maken op Raphaël Varane. In gesprek met AS geeft Suárez toe dat hij de Fransman ten val bracht en dat hij dacht dat de scheidsrec­hter zou fluiten.

“Ik denk dat het een overtredin­g is, omdat Varane de situatie controleer­t en ik mijn voet achter hem plaats. Ik was ook verrast dat de scheidsrec­hter door liet spelen”, geeft Suárez toe. Barcelona gaf zichzelf na de wedstrijd een erehaag, nadat Real Madrid dat voor de wedstrijd niet besloot te doen. “De staf wilde dat graag doen. Het is duidelijk in welke omstandigh­eden deze wedstrijd wordt gespeeld. Beide ploegen wilden heel erg graag winnen.”

“Het is duidelijk dat we deze wedstrijd wilden winnen, maar de rode kaart deed pijn. Beide ploegen hebben heel goed gespeeld en een gelijkspel is niet slecht”, concludeer­t de spits. Ook trainer Ernesto Valverde kan leven met een gelijkspel. “Het was een hele intense wedstrijd en we wisten wat dit voor duel zou worden. Ik heb veel waardering voor mijn spelers, want we hebben een helft met tien man tegen Real Madrid gespeeld. We hebben in de tweede helft niet achterover geleund, al stonden we defensief vrij compact.”

Sergi Roberto kreeg op slag van rust een rode kaart, omdat hij een tik uitdeelde aan Marcelo. “Het is niets voor Sergi om zoiets te doen. Gelukkig is de VAR nog niet ingevoerd, anders waren we nu nog aan het spelen”, stelt Valverde. “We begonnen de wedstrijd goed, maar Real deed ons pijn als we balverlies leden. De wedstrijd werd moeilijk gemaakt door de kaarten die zijn uitgedeeld en met tien man hadden we het lastig.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname